Anasayfa Haber 2023’te PS1 Deneyimi: Dead Space Demake

2023’te PS1 Deneyimi: Dead Space Demake

Dead Space Demake

Bu yılın başından beri çok sayıda Remake oyunla karşılaştık. Bunlar arasında en çok beğenilen yapım, şüphesiz Dead Space oldu. İlk çıktığı dönemden günümüze kadar gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu gerilim oyunu olarak anılan Dead Space, şimdi ise Demake versiyonuyla tekrardan gündeme geldi. Söz konusu markanın hayranlarından biri olan Fraser Brumley’nin PS1 estetiğiyle tasarladığı Demake, Dead Space’in önemli anlarını ve mekanlarını retro hissiyle buluşturan küçük bir Unreal Engine projesi.

“Dead Space 1998’de yayınlansa nasıl olurdu?” sorusunun cevabı niteliğindeki 15 dakikalık demoda 8 bit tasarımlı USG Ishimura koridorlarında karakterimiz Issac’a saldıran Necromorph’larla karşılaşıyoruz. Nostaljik yapısına rağmen düşmanlara karşı yaptığımız savunmada kopan uzuvları görmek, Demake’in modern Dead Space konseptiyle güzel bir şekilde harmanlandığının kanıtı.

Dead Space Demake, deneyimlemek isteyenler için itch.io‘da ücretsiz bir şekilde yayınlanmış durumda. Konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.