Anasayfa Haber Apple Tasarımı Piller 2025 Yılında Yüzde 100 Geri Dönüştürülmüş Kobalt İçerecek

Apple Tasarımı Piller 2025 Yılında Yüzde 100 Geri Dönüştürülmüş Kobalt İçerecek

Apple Piller kobalt

Apple, 2025 yılına kadar tüm pillerinde yüzde 100 sertifikalı geri dönüştürülmüş kobalt kullanmaya başlayacağını ve 2030 yılına kadar her ürünü karbon nötr hale getirme hedefine biraz daha yaklaşacağını açıkladı. Geri dönüştürülmüş kobalt, 2022’de Apple ürünlerinde kullanılan tüm kobaltın yaklaşık dörtte birini oluşturuyordu. Bu bir önceki yıla göre yüzde 13 artış anlamına gelmekte.

Benzer şekilde, yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir toprak elementlerinin kullanımı 2021’de yüzde 45’ten 2022’de yüzde 73’e yükseldi. Apple, Logic Board da dahil olmak üzere 2025 yılına kadar Apple tasarımı pano ve kameraya ve düğmelere bağlananlar gibi esnek panolar da dahil tüm PCB’ler için yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın kaplama kullanmayı hedefliyor.

Apple’ın Austin’deki Malzeme Kurtarma Laboratuvarı’nda konuşlandırılan iPhone parçalama robotu Daisy, eski iPhone’larda bulunan kobalt ve diğer malzemeleri kurtarmaya yardımcı oluyor. Daisy tarafından 2019 yılından bu yana sökülen eski pillerden yaklaşık 11 bin kg kobaltın geri kazanıldığı ve ikincil piyasaya geri döndüğü tahmin ediliyor.

Apple’ın, görevi Taptic Engine’leri sökmek ve nadir toprak elementlerinin çıkarılmasına yardımcı olmak olan, şu anda Çin’de konuşlandırılmış Dave adlı başka bir robotu var. Şirket ayrıca geri dönüşüm ortaklarına “tepegöz tabanlı artırılmış gerçeklik (AR) sistemleri” sağlamaya başladı. AR sistemi, talimatları doğrudan çalışma yüzeyine yansıtıyor ve çalışanları MacBook’ları ve diğer cihazları sökme konusunda yönlendiriyor.