Anasayfa Haber Instagram Reels Video Düzenleyici Yenilendi

Instagram Reels Video Düzenleyici Yenilendi

Instagram Reels Düzenleyicisi

Instagram, yeniden tasarlanmış bir düzenleme aracı da dahil olmak üzere birkaç Reels güncellemesi sunuyor. iOS ve Android’de mevcut olduğunu ifade edilen yeni görünümlü düzenleyici; video klipleri, sesleri, çıkartmaları ve metni tek, daha akıcı bir ekranda bir araya getiriyor. Meta bir blog gönderisinde “Bu, Reels öğelerini daha görsel bir şekilde doğru anlara hizalamayı ve zamanlamayı kolaylaştırır” diyor. Şirket, ek düzenleme araçlarının da yolda olduğunu kaydetti.

Instagram’da viral olmak ve kitlelerini oluşturmak isteyen Reels içerik oluşturucuları, Meta’nın “trendler hedefi” olarak adlandırdığı şeyle ilgili en iyi sesleri ve hashtag’leri kontrol edebilecekler. Başkalarının bir şarkıyı kaç kez kullandığını görebilecek ve sesi kendi Reels’ınıza ekleyebilecek veya sonraya saklayabileceksiniz. Bu, içerik oluşturucuların trendlerden yararlanabilmeleri için belirli bir zamanda Reels’te nelerin popüler olduğunu anlamalarına yardımcı olacak.

Şirket, içerik oluşturuculara videolarının nasıl performans gösterdiğine dair daha derin bir fikir vermek için Reels içgörüler sayfasını güncelliyor. Böylece izleyicilerin her Reels ile nasıl etkileşime geçtiğini izlenme sayılarının ötesinde daha iyi anlamak için toplam izlenme süresini ve ortalama izlenme süresini görüntüleyebileceksiniz.

Bu arada Instagram, hediyelerden para kazanma özelliğini önümüzdeki haftalarda Avustralya, Kanada, Fransa, Meksika, Yeni Zelanda ve İngiltere dahil olmak üzere daha fazla ülkeye genişletecek. Ayrıca içerik oluşturucular, cömert hayranlara teşekkür edebilmek için onlara kimin hediye verdiğini tam olarak görebilecek.