Anasayfa Haber Hollanda Polisi, Eski RaidForums Üyesi Siber Suçlulara E-Posta Gönderdi

Hollanda Polisi, Eski RaidForums Üyesi Siber Suçlulara E-Posta Gönderdi

raidforums

Hollanda Polisi, 2022’de FBI tarafından kapatılan RaidForums üyelerine e-postalar göndererek yasa dışı faaliyetlerden uzak durmaları yönünde uyarıda bulundu.

RaidForums, geçtiğimiz son 5 yılın en kötü şöhretli siber suç forumlarından biri olarak bilindi. Genellikle saldırganlar çaldıkları verileri burada satıyor veya halka açık olarak paylaşıyordu. Aynı zamanda zararlı yazılım satışları ve çeşitli farklı suç faaliyetleri de forum içerisinde yürütülüyordu.

Hollanda Polisi, kolluk kuvvetleri tarafından ele geçirilen RaidForums veritabanından yararlanarak suçluların e-posta adreslerini elde etti ve bu adreslere yaptıkları eylemlerin yasa dışı olduğunu, izlendiklerini belirten sert bir uyarı gönderdi. Daha önceden XSS ve RaidForums’a üye olarak da uyarılar yapmış olan Hollanda, uluslararası siber suçla mücadele konusunda aktif rol alan ülkelerden.

Gönderilen e-postanın çevrilmiş halini aşağıda bulabilirsiniz:

“Hollanda Polisi ve uluslararası polis örgütleri Raidforums.com web sitesine yönelik bir soruşturma başlattı. Bunun sonucunda polis web sitesini çevrimdışı hale getirmiş ve platformun kullanıcı verilerini içeren bir veri seti elde etmiştir. Bu soruşturma sonucunda birkaç kişi tutuklanmıştır (bkz. QR kodu).

Soruşturma, bir Raidforums kullanıcı hesabıyla bağlantılı olduğunuzu ve sızdırılmış verilerin ticaretinin yapıldığı gruplarda aktif olduğunuzu göstermiştir. Polis, Raidforums’un pornografik materyaller, kişisel veriler ve/veya hesap verileri gibi sızdırılmış verilerin ticareti için kullanıldığının farkındadır. Raidforums ayrıca ciddi siber suçların işlenmesiyle yakından ilgili olan siber becerilerin geliştirilmesi için bilgi edinmek amacıyla da kullanılmıştır.

Hollanda Polisi, sızdırılan verilerin ticareti gibi çevrimiçi faaliyetlere katılmayı bırakmanızı istemektedir. Yasaları çiğneme riskiyle karşı karşıyasınız. Raidforums veya diğer benzer sitelerden elde edilen korsan yazılım veya veri kümelerini kaldırın. Siber suç faaliyetlerine katılmanız veya devam etmeniz, SİZE karşı daha fazla işlem yapılmasına neden olabilir. Raidforums.com’da (veya benzer web sitelerinde) yürütülen yasa dışı faaliyetler şunlara yol açabilir:

– Mahkumiyet: Para cezası, kamu hizmeti veya hapis cezası alacaksınız
– Sabıka kaydı: Bir sabıka kaydınız olacaktır. Bu, staj veya iş bulmanızı zorlaştırır, aynı zamanda yurtdışına seyahat etmeyi de zorlaştırır.
– El koyma: Bilgisayarınızı, telefonunuzu veya diğer elektronik cihazlarınızı kaybedersiniz.

Polis, her ne şekilde olursa olsun siber suçlara karşı sert önlemler alır. İnternette sandığınızdan daha az anonimsiniz. Yine de siber suç işlemeyi seçiyor musunuz? O zaman sonuçlarının farkında olun. Polisin kapınıza gelmesini önleyin. Geleceğinizi düşünün ve siber suç işlemeyin.”