Anasayfa Haber Proton Mail Ekibi, Proton Pass Adlı Şifre Yöneticisini Duyurdu

Proton Mail Ekibi, Proton Pass Adlı Şifre Yöneticisini Duyurdu

Proton Pass

Proton şirketi, şimdiye kadar Proton Calendar ve diğer hizmetlerin yanı sıra popüler Proton Mail ile dikkat çekmeyi başardı. Şimdi ise şirket Proton Pass adını verdiği bir şifre yöneticisi ile karşımıza çıkıyor.

Şirket, Proton Pass’ın son zamanlarda bazı güvenlik ihlallerinden muzdarip olan LastPass gibi diğer şifre yöneticilerinden farklı olacağını iddia ediyor. Proton, uygulamanın yalnızca parola alanını şifrelemekle kalmadığını, kullanıcı adları, web adresleri ve şifreli notlar bölümünde yer alan tüm veriler dahil tüm alanlara uçtan uca şifreleme uyguladığını ifade etmiş.

Bu durum, Proton dahil hiç kimsenin hangi çevrimiçi hizmetlere abone olduğunuzu veya hesaplarınız olduğunu bilmesini engellediği anlamına geliyor. Bu bilgiler, tıpkı e-postalarınız veya göz atma geçmişiniz gibi hakkınızda pek çok şeyi açığa çıkarabilir.

Hizmet, yalnızca e-posta adresleri, kullanıcı adları ve parolalar gibi öğeleri güvenli bir sanal kasada depolamakla kalmayacak, aynı zamanda “lisans numaraları, kodlar veya basit metin notları” gibi diğer şeyleri de saklayacak. Ek olarak kullanıcılar için e-posta adresleri bile oluşturabilecek.

Şifre yöneticisi esas olarak Proton’un Ağustos 2022’de satın aldığı eski SimpleLogic güvenli e-posta ekibi tarafından geliştirildi ve ilk olarak Chrome ve Brave web tarayıcıları için uzantılarla birlikte iOS ve Android için sınırlı bir beta olarak piyasaya sürülüyor. Beta deneme davetleri, Proton’un Lifetime ve Visionary kullanıcılarına önümüzdeki hafta içinde gönderilecek ve 2023’ün sonlarında halka açık bir lansman planlanıyor.