Anasayfa Haber Rus Hackerlar, Polonya’ya Karşı Dezenformasyon Saldırıları Yapıyor

Rus Hackerlar, Polonya’ya Karşı Dezenformasyon Saldırıları Yapıyor

rusya destekli, siber saldırı, industroyer

Polonya Milli Savunma Bakanlığı, Ghostwriter olarak bilinen Belaruslu bir hacker grubunun arkasında olduğunu düşündüğü son dezenformasyon kampanyası hakkında bir uyarı yayınladı.

Kampanyanın bir parçası olarak, siber güvenlik uzmanlarının UNC1151 olarak da adlandırdığı APT grubu, barışı koruma ve insani yardım operasyonları yürütmeye odaklanan Litvanya-Polonya-Ukrayna tugayına askere alımlarla ilgili sahte mesajlar gönderdi. Bilgisayar korsanları, tugayın Ukrayna’daki askeri operasyonlarda yer alacağına dair birtakım sahte iddialarda bulundular.

Bu kampanya Rusya ve Belarus’a bağlı hackerlar tarafından yürütülen bir dizi dezenformasyon operasyonunun sadece sonuncusu. Polonya devlet yetkilileri saldırganların amaçlarının ülkedeki durumu istikrarsızlaştırmak ve halkı kaosa sürüklemek olduğunu iddia ediyor. UNC1151 dezenformasyon kampanyalarının yanı sıra e-posta giriş bilgilerini çalan, web sitelerini ele geçiren ve kötü amaçlı yazılım dağıtan çeşitli kimlik avı operasyonları da yürütüyor.

Polonya, Ukrayna’ya verdiği destek nedeniyle Kremlin destekli bilgisayar korsanları tarafından son günlerde sık sık hedef alınıyor.