Anasayfa Haber Sudan’da İnternet Erişimi Önemli Ölçüde Kesintiye Uğradı

Sudan’da İnternet Erişimi Önemli Ölçüde Kesintiye Uğradı

sudan

Sudan’da son zamanlarda yaşanan darbe girişimi ve bunun sonucunda ordu ile paramiliter örgütlerin karşı karşıya kalmasından dolayı ortaya çıkan iç karışıklık nedeniyle internet erişimi ciddi kesintilere uğruyor.

İnternet kesintilerini izleme konusunda uzman bir şirket olan Netblocks, siber güvenlik ve medya şirketi Recorded Future’a yaptığı açıklamada Sudan genelinde son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle servis sağlayıcıların hizmet sağlarken sorunlar yaşadığını belirtti. İddiaya göre yerel yönetimler çatışmalar iyice yoğunlaşmaya başladığından internet erişiminin ilgili konumlarda kısıtlanmasını istedi fakat sağlayıcılar erişim sağlamaya devam etti.

NetBlocks halihazırda yaşanan kesintilerin şehir merkezlerinde ağır silah ve mühimmatların kullanılması, güç kesintileri ve jeneratörlere yakıt sağlama konusunda yaşanan problemler nedeniyle gerçekleştiğini söyledi.

Sudan’ın en büyük internet servis sağlayıcı ve telekom şirketi konumunda olan Canar Telekom kısmi kesintiler bildirirken, Ramazan Bayramı dolayısıyla ateşkese varan tarafların tekrardan birbirlerine saldırmalarından sonra şirketin sunduğu hizmetler tamamen çökmeye uğradı.