Anasayfa Haber Apple, Epic Games ile App Store Davasında Temyiz Mahkemesi Kararını Kazandı

Apple, Epic Games ile App Store Davasında Temyiz Mahkemesi Kararını Kazandı

Epic Games vs Apple

Apple, Epic Games ile uzun süredir devam eden hukuk mücadelesinden yine galip çıktı.

Bloomberg kaynağına göre ABD Dokuzuncu Devre Temyiz Mahkemesi, bir alt mahkeme yargıcının Epic’in iOS platformunda herhangi bir rakip pazar yerine izin vermeyerek federal yasayı ihlal ettiği yönündeki iddialarını büyük ölçüde reddeden 2021 tarihli kararını onadı.

Epic Games’in Apple karşı olan antitröst davası, ilk olarak Apple’ın %30 platform ücretlerini atlatmak için Fortnite’a yeni bir ödeme seçeneği eklemesiyle başlamıştı. Bu durumda oyunun App Store’dan kalkmasına ve geliştirici hesabının feshedilmesine yol açtı.

Mevut davadaki alt mahkeme yargıcının, Apple aleyhine açtığı 10 davanın dokuzunda Epic Games aleyhine karar vermesinin ardından şirket karara itiraz edeceğini duyurdu.

Üç yargıçlı temyiz heyeti, davanın son kararında, “Piyasa gücüne sahip çevrimiçi işlem platformlarının ekonomimizde ve demokrasimizde oynadığı rol hakkında canlı ve önemli bir tartışma var” dedi.

Orijinal kararın ardından Epic CEO’su Tim Sweeney , Apple’a bir mektup yazarak şirketin Fortnite geliştirici hesabını yeniden etkinleştirmesini istedi. Bununla beraber Apple platformlarında ürünlerini piyasaya sürdüğü her yerde ve her zaman Apple’ın yönergelerine uymaya söz vereceğini söyledi.

Ancak Apple talebi reddetti ve Epic ile yasal savaşı tamamlanana kadar Fortnite’ın App Store’a geri dönmesine izin vermeyeceğini söyledi.