Anasayfa Haber Killnet, Artık Özel Bir Siber Savaş Şirketi Olacağını Duyurdu

Killnet, Artık Özel Bir Siber Savaş Şirketi Olacağını Duyurdu

Rus hacker grubu Killnet, Telegram kanalı üzerinden yapmış olduğu açıklamada artık “özel askeri siber savaş şirketi” olacağını duyurdu.

Ukrayna-Rusya savaşının başlamasından bu yana birçok ABD ve Avrupa Birliği hedeflerine yıkıcı DDoS saldırıları gerçekleştiren Killnet, aynı zamanda şu ana kadar görülmüş en güçlü botnet ağlarından birine sahip. Geçtiğimiz günlerde NATO üyesi devletlerin kritik bilgilerini yayınlayarak iyice ses getirmeye başlayan grup “artık fedakarlıklarının sona erdiği” ve devletler ila çıkar elde etmek isteyen özel kuruluşlarla ücret karşılığı çalışacağını duyurdu.

“Private Millitary Company/Özel Askeri Şirket” terimi genellikle Rusya tarafından desteklenen paralı asker şirketi Wagner için sıklıkla kullanılıyordu. Killnet’in bu şekilde artık Rusya’da kurumsallaşmayı ve aradığı itibarı elde etmeye çalıştığını söyleyebiliriz.

Grup yöneticisi, vatanları olan Rusya’nın çıkarlarını korumak için saldırılar düzenlemeye devam edeceklerini fakat bunun artık destekçilerin bağışlarıyla yapılamayacağını söyledi. Buna ek olarak devletler ve özel kuruluşlardan emir almaya başladıklarını da ekledi.

Aslında bu hiç de şaşırtıcı bir durum değil. Savaş başlamadan hemen öncesinde Killnet zaten paralı bir DDoS servisiydi. Operatörler saldırganların kullanması için aylık 1350 dolara botnet hizmeti sağlıyordu. Uzmanlar Killnet’in DDoS saldırılarının geçici olduğunu ve hedeflerin birkaç saat sonra düzeldiğini söylese de son NATO sızıntısından sonra küçümsenmemesi ve dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.