Anasayfa Haber Google Chrome, Edge Benzeri Mica Tasarımına Kavuşuyor

Google Chrome, Edge Benzeri Mica Tasarımına Kavuşuyor

Google Chrome açılır pencereler

Google Chrome, Microsoft Edge’den sonra Windows 11’in parlak Mica tasarımını benimseyen ikinci tarayıcı olacak. Popüler tarayıcı, Chromium Gerrit‘teki son güncellemelere bakılırsa Windows 11’deki kullanıcı deneyimini geliştirmek için Microsoft Edge’in Mica tasarımını kullanmaya başlayacak.

Bağımsız bir mühendis, Chromium’da Mica efektini etkinleştirmek üzere hazırlanan bir değişiklik listesi keşfetti. Bu noktada Windows 11 22H2’nin yeni DWMWA_SYSTEMBACKDROP_TYPE DWM özniteliğini kullanarak Chromium’da Mica Alt başlık çubuğu materyalini etkinleştirmek için bazı kod değişiklikleri mevcut.

Mica Nedir?

Kısaca Mica’dan da bahsedelim. Windows 11’in beğenilen tasarımının arkasında “Mica” isimli bir araç/tema bulunduğunu daha önce belirtmiştik. Yeni Mica aracı Windows uygulamalarının arka plan rengini masaüstüyle hizalarken, modern görünümlü yarı saydam bir renk geçişi oluşturuyor.

Mica, Fluent Design System’ın tasarım parçası olarak kullanılırken Ayarlar, Microsoft Edge gibi birçok uygulamada görsel tasarıma katkıda bulunuyor. Microsoft, Mica ile bir “renk hiyerarşisi” oluşturmak istiyor ve amaç, aynı uygulamanın birden çok örneği arasında ayrım yapmak. Mica Alt ise aynı uygulamanın açık sekmelerini ayırt etmeye yardımcı olabilir.

Bu değişikliklerin Chrome’a ne zaman dahil edileceğini bilmiyoruz. Birçok kişinin sıkça zaman geçirdiği Chrome, tasarım iyileştirmeleriyle birlikte Windows 11’e daha iyi uyum sağlayacak.