Anasayfa Haber Debian 11.7 Güvenlik Güncellemeleri ile Geldi

Debian 11.7 Güvenlik Güncellemeleri ile Geldi

Debian 11.7

The Debian Project, Debian 11 “Bullseye” için yedinci nokta sürümünü yayınladı. Debian 11.7 sürümü yeni özellik sunmazken sadece popüler (ve daha az bilinen) paketler için hata ve güvenlik düzeltmeleri sağlıyor. Halihazırda Debian 11 kullanıyorsanız, sadece en son güncellemeleri uygulayarak Debian 11.7’ye geçiş yapabilirsiniz.

Debian 11’i bilgisayarınıza kurmayı düşünüyorsanız ve daha önce eski nokta sürümlerinden birini indirdiyseniz bunu kurmanız en doğrusu olacaktır. Kurulum sonrası güncellemeleri yaptığınız sürece Debian 11.7’de olacaksınız. Bu nedenle yeni kurulum medyası oluşturmaya gerek yok. Çevrimdışı bir cihaza yüklemeye çalışıyorsanız da en son ISO’yu almanız iyi olacak.

Debian 11.7’de düzeltme alan paketlerden bazıları arasında Flatpak, LibreOffice, Linux Kernel, MariaDB, NVIDIA grafik sürücüleri, systemd, Firefox ESR, Thunderbird, Chromium, Emacs, Java, Git, Rails ve çok daha fazlası yer alıyor.

Bu arada Debian 12 “Bookworm”un 2023 ortalarında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Sürüm, daha fazla donanım için destek getirerek Linux 5.10’dan Linux 6.1‘e geçiş yapacak.