Anasayfa Haber Helix Kriptopara Mixer Sahibinin Kardeşi Bitcoin Hırsızlığından Tutuklandı

Helix Kriptopara Mixer Sahibinin Kardeşi Bitcoin Hırsızlığından Tutuklandı

helix

Helix kripto para karıştırıcı servisini işleten mahkumun kardeşi Gary Harmon, yetkililer tarafından el konulmuş ve incelenmeye çalışılan cüzdandan çaldığı Bitcoin’ler nedeniyle hapis cezası aldı.

Cleveland, Ohio’da yaşayan 31 yaşındaki Gary Harmon, FBI’ın tarafından tutuklanan kardeşi Larry Harmon’un soğuk cüzdanını yeniden oluşturarak içindeki paraları almaya çalıştığı için 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gary’in kardeşi Larry, 2014 ile 2017 yılları arasında Helix adındaki bir Bitcoin mixerinin sahibiydi ve AlphaBay, Cloud 9 ve Evolution gibi çeşitli dark web marketleriyle iş birliği yaparak buralara kara para aklama hizmeti sunduğu iddiasıyla 2020’de tutuklanmıştı.

Mixer hizmetlerinin ne olduğunu daha detaylı açıklayacak olursak farklı kullanıcılardan gelen fonları birleştirip dağıtarak, dijital paraların gerçek sahiplerinin izini sürmeyi zorlaştıran servislere deniliyor. Yetkililer Helix’in faaliyetleri sırasında 300 milyon dolardan fazla değere sahip 350.000’den fazla Bitcoin ile çeşitli işlemler yaptığını bildirdi.

Larry Harmon, 2020 Şubat ayında tutuklandıktan sonra soruşturma kapsamında Trezor Model One fiziksel cüzdanı da içeren çeşitli varlıklara el koyuldu. Bu cüzdan ek güvenlik önlemleri nedeniyle FBI tarafından başlangıçta kontrol edilemedi. Donanıma fiziksel olarak erişmek için araştırmacıların cihazı bir bilgisayara takmaları ve bir şifre girmeleri gerekiyordu ancak Trezor cihazları kullanıcıların ek bir parola ile korunan “gizli cüzdanlar” oluşturmalarına da olanak tanıyor ve bunlar olmadan sadece erişilemez değil aynı zamanda depolama sisteminde de görünmez oluyorlardı.

FBI cihaza erişim sağlamaya çalışırken, Gary Harmon kurtarma seed’inde yer alan kelimelerini kullanarak cihazın Bitcoin cüzdanlarını yeniden oluşturdu. Kolluk kuvvetlerinin blokzincir uzmanları tarafından yaptığı işlemler fark edilen Gary Harmon, o dönem 4,8 milyon dolar değerinde olan ve günümüzde 20 milyon doların üzerinde değere sahip 712’den fazla dijital parayı kendi oluşturduğu cüzdanlara aktardı.