Anasayfa Haber SSD’ler Güvenlik Amacıyla Yapay Zeka Kullanmaya Başlıyor

SSD’ler Güvenlik Amacıyla Yapay Zeka Kullanmaya Başlıyor

Veri güvenliği konusunda uzman olan Cigent Technology, şirketin yeni Cigent Secure SSD+ sürücü serisini duyurdu. Önceki Secure SSD serisinden farklı olarak, yeni modelde fidye yazılımı saldırılarından korunmak, verilerin çalınmasını önlemek için sürücülerde makine öğrenimini (ML) kullanan benzersiz bir yapay zeka mikroişlemcisi kullanıldı.

Cigent Secure SSD+, fidye yazılımı saldırılarını herhangi bir zarar vermeden önce engellemek amacıyla önlem odaklı çalışıyor. Bu noktada saldırı önleme mekanizmaları depolama biriminin içine dahil edilmekte. Entegre yapay zeka mikroişlemcisi, fidye yazılımı saldırılarıyla mücadele etmek için SSD’nin faaliyetlerini makine öğrenimi algoritmalarıyla izliyor. Ayrıca tüketiciler, yanlış pozitifleri önlemek için algılama hassasiyetini kendi ihtiyaçlarına göre ayarlayabiliyor.

Derin öğrenme teknolojilerinden yararlanan sürücü, şirketin özel Cigent Data Defense yazılımı ile birlikte çalışıyor. Yazılım desteğiyle birlikte potansiyel saldırı tespit edildiğinde bazı koruma mekanizmaları devreye giriyor. Örneğin Shields Up modu, kullanıcıların korunan dosyalara erişmesi için çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) özelliğini devreye sokabiliyor.

Ayrıca yazılım, kötü amaçlı yazılımlardan ya da Windows işlemlerinden gelen yetkisiz erişimi engellemek için sürücüdeki verileri otomatik olarak kontrol altına alabiliyor. Alternatif olarak kullanıcılar sürücüyü salt okunur moda geçirebiliyor, böylece saldırganlar fidye için verileri değiştiremiyor, silemiyor veya şifreleyemiyor.

Cigent Secure SSD+, sürücüye tüm veri erişimini kayıt altına alabiliyor. Böylelikle kötü niyetli kişilerin veri çalma girişiminde bulunurken gizlenmeleri çok zor. Bunun yanında, bu kişilerin güvenlik kontrollerini devre dışı bırakmasını önlemek için çeşitli yollar geliştirilmiş.

Mayıs 2023’te satışa sunulacak olan Cigent Secure SSD+ modelinin tam özellikleri şu an için bilinmiyor. Üretici yalnızca çift taraflı tasarıma sahip bir M.2 2280 sürücü olduğunu doğruladı. Bu nedenle SSD, ultra ince dizüstü bilgisayarlara uymayabilir.