Anasayfa Haber Telegram Brezilya’da Geçici Süreliğine Yasaklandı

Telegram Brezilya’da Geçici Süreliğine Yasaklandı

Telegram Premium Özellikleri

Popüler mesajlaşma uygulaması alınan son karara göre Brezilya’da geçici süreliğine yasaklandı.

Brezilya Fedral Polisi, son zamanlarda ülke çapındaki okullarda yaşanan şiddet olayları hakkında kışkırtıcı davranışlarda bulunan iki adet Nazi yanlısı grup ve yöneticileri hakkındaki kişisel verileri Telegram’dan talep etti.

Telegram talebe yanıt vermediği ve mahkeme kararına uymadığı için uygulamanın ülke genelinde geçici süreliğine askıya alınmasına karar verildi.

Son zamanlarda dünyanın birçok yerine terörist ve aşırılık yanlısı grupların Telegram’ı aktif olarak kullanmaları dikkat çekerken, 2022 Kasım’ında Brezilya Esprito Santo’da 16 yaşındaki bir şahıs okulda 4 kişiyi öldürmüş ve 13 kişiyi yaralamıştı. Soruşturma kapsamında çalışma yürüten müfettişler katilin şiddet içerikli videolar yayan, ateşli silah ve bomba yapımı gibi bilgileri içerisinde bulunduran bir Nazi yanlısı grubun üyesi olduğunu fark ettiler.

Bütün bu yaşanan terör olaylarına rağmen geçtiğimiz günlerde ilgili grupların yöneticilerine ait telefon numaraları ve üye bilgilerini isteyen kolluk kuvvetleriyle Telegram oldukça sınırlı bir şekilde bilgi paylaştı.

Mahkeme emriyle Google, Apple ve telekom şirketlerine Telegram’ın Brezilya’daki uygulama mağazalarından kaldırılması ve erişimin engellenmesi kararı alındı. Eğer halen bilgi paylaşılmaması durumunda mesajlaşma devi günde 198 bin dolar kadar bir para cezasına çarptırılacak.