Anasayfa Haber VirusTotal’e Yapay Zeka Destekli Zararlı Yazılım Analizi Özelliği Geldi

VirusTotal’e Yapay Zeka Destekli Zararlı Yazılım Analizi Özelliği Geldi

virustotal code insight

VirusTotal, yapay zeka destekli zararlı yazılım analizi özelliğini duyurdu. Code Insight adı verilen bu özellik, programların kötü amaçlı davranışlarını analiz ederek potansiyel olarak zararlı olup olmadığını anlamaya yardımcı oluyor. Bu sayede analistlerin işini kolaylaştırmanın yanı sıra, birçok yanlış anlaşılmanın da önüne geçmeyi hedefliyor.

VirusTotal kurucusu ve yöneticisi Bernardo Quintero, şu anda getirdikleri bu özelliğin VirusTotal üzerine yüklenen PowerShell dosyalarını analiz etmek için kullanıldığını ve aşırı büyük dosyaların henüz incelenemediğini belirtti. Bu dezavantaj gibi gözükse de aslında yalnızca kafa karıştırabilecek PS1/Powershell Script dosyaları gibi şeyleri inceleyerek kaynakları verimli kullanmayı ve zamandan tasarruf etmeyi amaçlıyor.

Ayrıca yapay zeka sayesinde antivirüs sonuçlarında olduğu gibi dosyanın sadece meta verisine değil doğrudan içeriğine odaklanarak kontroller gerçekleştirilebiliyor. VT Intelligence hizmeti kapsamında benzer zararlılar tespit edilebiliyor ve kapsamlı raporlar da çıkartabiliyor. Bu sayede yalnızca bireysel kullanıcıların değil kuruluşların da tam anlamıyla işini kolaylaştırıyor denilebilir.