Anasayfa Haber 14. Nesil Meteor Lake Platformu Core i5 Serisi ile Sınırlanabilir

14. Nesil Meteor Lake Platformu Core i5 Serisi ile Sınırlanabilir

Intel, önümüzdeki çeyreklerde masaüstü bilgisayarlar için kod adı Meteor Lake-S olan işlemcilerini piyasaya sürmek üzere planlar yapıyor. Ancak bu nesilde bazı farklılıklar olabilir. Görünüşe bakılırsa şirket bu işlemcilerle yalnızca giriş seviyesi ve orta sınıf sistemlere hitap edecek. Performans isteyenler ise Raptor Lake Refresh veya Arrow Lake-S serilerinden bir modele yönelecek.

Mavililer, mevcut platformunu yenilemek üzere Raptor Lake Refresh serisi için bazı hazırlıklar yapıyor. @SquashBionic tarafından yayınlanan Intel sunumundaki slayta baktığımızda, 14. Nesil Meteor Lake-S serisinin yalnızca 35W ve 65W olarak derecelendirilmiş Core i3 ve Core i5 işlemcilere sahip olduğunu görüyoruz. Arrow Lake-S platformu ise Core i9’a kadar seçenekler sunacak.

Intel 14. Nesil Meteor Lake-S işlemciler

Meteor Lake-S, Intel’in Soket V1 (LGA1851 CPU’lar için) ve Intel’in 800 serisi yonga seti platformunu Arrow Lake-S işlemcilerle paylaşacak. Arrow Lake tarafında Core i7 ve Core i9 serisi güçlü işlemciler bulunacak. Ayrıca bu işlemciler için tasarlanan güçlü anakartların çok daha gelişmiş voltaj düzenleyici modüllere sahip olacağı belirtiliyor. Fiyatlar da elbette biraz el yakacak.

Intel yol haritası

Bu tür sızıntılara biraz dikkatli yaklaşmak gerekiyor zira sunumların doğrudan Intel’den gelip gelmediğini bilmiyoruz. Ayrıca planların değişme ihtimali de var. Yılın ilerleyen aylarında yeni CPU platformları hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız.