Anasayfa İş AMD, 2023’ün İlk Çeyrek Mali Sonuçlarını Açıkladı

AMD, 2023’ün İlk Çeyrek Mali Sonuçlarını Açıkladı

AMD

Yepyeni duyurulara imza atan AMD, 2023 yılının ilk çeyrek mali raporlarını açıkladı. Yılın ilk çeyreğinde 5.4 milyar dolar gelir ve %44 oranında brüt kâr marjı raporlandı.

AMD, 2023 yılının ilk çeyreği için 5.4 milyar dolar gelir, %44 brüt kar marjı, 145 milyon dolar işletme zararı, 139 milyon dolar ve hisse başına 0,09 dolarlık seyreltilmiş zarar açıkladı. GAAP dışı bazda brüt kar %50, işletme geliri 1.1 milyar dolar, net gelir 970 milyon dolar ve seyreltilmiş hisse başına kazanç ise 0.60 dolar olarak açıklandı.

AMD Başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su, “Karma talep ortamında beklenenden daha iyi gelir ve kazanç sağladığımız için ilk çeyrekte çok iyi bir performans sergiledik. Birden fazla, segmentinde lider olan ürün piyasaya sürdük. Yine bu çeyrekte Yapay Zeka yol haritamızı ve müşteri ilişkilerimizi hızlandırarak önemli ilerlemeler kaydettik. Yol haritalarımızı başarıyla sunacağımız daha uzun vadede, stratejik veri merkezimizi ve yerleşik önceliklerimizi yürütürken, aynı zamanda yapay zeka portföyümüzün benimsenmesini hızlandırarak önemli büyüme fırsatları görüyoruz.” dedi.

AMD EVP, CFO ve Mali İşler Sorumlusu Jean Hu ise “Stratejik açıdan önemli olan Veri Merkezi ve Gömülü ürün segmentlerimiz, ilk çeyrekte gelirin yüzde 50’sinden fazlasını oluşturdu. İkinci çeyrekte Veri Merkezi ve İstemci segmentlerimizin yanı sıra Oyun ve Gömülü segmentlerimizde mütevazı düşüşlerle dengelenen bir büyüme bekliyoruz. PC ve sunucu pazarının büyümesi ve yeni ürünlerimizin sayısının artması ile birlikte yılın ikinci yarısındaki büyümemize olan güvenimiz de tam.” ifadelerinde bulundu.

İlk çeyrekte öne çıkan noktalar

  • AMD olarak Microsoft Azure, Google Cloud ve Oracle Cloud Infrastructure gibi büyük bulut hizmeti sağlayıcılarının AMD EPYC işlemcileri temel alan yeni yeteneklerini duyurmasıyla bilişim alanındaki liderliğimizi sürdürüyoruz.
  • AMD, PyTorch Foundation’ın PyTorch 2.0 çerçevesinin artık ROCm yazılımı için yerel destek sunan güncellemeleri ve AMD EPYC CPU’larda sinir ağı çıkarımına olanak tanıyan en yeni TensorFlow-ZenDNN eklentisi dahil olmak üzere, geliştiricilerin AMD ürünlerini kullanarak sağlam yapay zeka çözümleri oluşturması için yeteneklerini artırdı.
  • AMD, video kalitesini dinamik olarak ayarlayan entegre bir yapay zeka işlemcisine sahip AMD Alveo MA35D medya hızlandırıcısının yeni bir canlı, interaktif yayın hizmetleri çağına güç vereceğini duyurdu.
  • AMD, çeşitli gömülü uygulamalar için güçlü, ölçeklenebilir tekliflerle gömülü işlemci portföyünü genişletti.AMD, Nokia Cloud RAN çözümlerini güçlendirmek üzere Nokia ile işbirliğini genişletmek gibi telekomünikasyon alanındaki artan varlığını sergiledi.
  • AMD Ryzen mobil işlemciler yeni ticari, tüketici ve oyun deneyimlerine güç verdi.
  • Samsung ve AMD, yüksek performanslı, ultra düşük güçlü AMD Radeon™ grafik çözümlerinin birden fazla neslini genişletilmiş Samsung Exynos SoC portföyüne getirmek için çok yıllık bir anlaşmaya imza attı.
  • AMD, liderlik performansı ve benzersiz özellikler sunmak için gelişmiş AMD chiplet tasarımı üzerine inşa edilen ilk profesyonel grafik kartları olan AMD Radeon PRO W7000 Serisi grafik kartlarını duyurdu.
  • AMD FidelityFX Süper Çözünürlük teknolojisi, 110’u platformlar arası zamansal yükseltme teknolojisinin en son güncellemesi olan FSR 2’yi destekleyen 250 mevcut ve gelecek oyunda desteklenmeye başlandı.
  • AMD, eski Bilgi İşlem ve Grafik Başkan Yardımcısı Rick Bergman’ın emekliye ayrılmasının ardından Jack Huynh’un Bilgi İşlem ve Grafik Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür olarak atandığını duyurdu.

Güncel Durum

AMD, 2023’ün ikinci çeyreğinde gelirinin artı veya eksi 300 milyon dolar olmak üzere yaklaşık 5.3 milyar dolar olmasını bekleniyor. AMD, GAAP dışı brüt kâr marjının yaklaşık %50 olmasını bekliyor.

AMD’nin gelecek dönem için yapmış olduğu bu beyanlar mevcut beklentilere dayanmaktadır. Gerçek sonuçlar piyasa koşullarına ve belirli faktörlere bağlı olarak önemli ölçüde farklılık gösterebilir.