Anasayfa Haber Geciken Ryzen 7040HS İşlemcili Dizüstü Bilgisayarlar Piyasaya Çıkıyor

Geciken Ryzen 7040HS İşlemcili Dizüstü Bilgisayarlar Piyasaya Çıkıyor

Ryzen 7040 ve GeForce RTX 40 Ekran Kartlı Acer Swift X 16

AMD, geçtiğimiz ay “Phoenix” kod adıyla andığımız üst sınıf Ryzen 7040HS dizüstü bilgisayar işlemcileri için ilk sevkiyat tarihinin gecikeceğini duyurmuştu. Duyuruda çiplerin Nisan ayında gönderileceği söylenmişti. Mayıs ayına girmiş olmamıza rağmen Phoenix çiplerle çalışan dizüstüler halen piyasaya çıkmadı.

Bir şirket temsilcisi, yaptığı açıklamada Zen 4 işlemcilerin OEM’lere çoktan gönderildiğini, şirketlerin kısa zaman içinde tamamlanan sistemleri perakendecilere göndereceğini söyledi. Yani AMD bu sürecin çoktan başladığını söylüyor:

Ryzen 7040 Serisi işlemcilerin üretimini artırmaya başladık. OEM ortaklarımız bu sistemleri sevk etmeye başladı. Büyük ölçüde 7040HS sistemler gönderiliyor. Bunların önümüzdeki birkaç hafta içinde perakende satış noktalarına ulaşması bekleniyor. Geçen çeyrekte sevkiyata başladık ve bu sistemler önümüzdeki birkaç hafta içinde satışa sunulacak.

AMD, Phoenix serisi de dahil olmak üzere Zen 4 mimarili mobil işlemcilerini ilk olarak CES 2023 etkinliğinde tanıtmıştı. Yeni dizüstü bilgisayarların Mart ayında piyasaya sürülmesi planlanıyordu lakin gecikmeler yaşandı. Gecikmeler olsa da Mayıs ayı içinde perakende satışların başlama ihtimali yüksek görünüyor.