Anasayfa Haber Gmail İçin Mavi Tik Dönemi Başladı

Gmail İçin Mavi Tik Dönemi Başladı

Gmail Mavi Tik

Google, platformdaki güvenliği artırmak amacıyla Gmail e-posta servisine mavi tik işaretleri eklediğini duyurdu. Bunun doğrulanmış marka logolarının e-postalarda avatar olarak görüntülenmesini gerektiren BIMI (Mesaj Tanımlaması için Marka Göstergeleri) adlı mevcut inceleme sisteminin üzerine kurulu olduğunu belirtelim.

Google, yeni onay işaretinin BIMI’yi benimseyen göndericilerin e-posta adreslerinin yanında görüneceğini ve “kullanıcıların meşru göndericilerden ve taklitçilerden gelen iletileri tanımlamasına yardımcı olacağını” ifade ediyor. Mavi renkli simgenin üzerine fareyle gelindiğinde gönderenin alan adı ve profil resmindeki logonun doğruladığını gösteriliyor.

Mavi onay işaretleri, kişisel Google hesapları olan tüm kullanıcılar, tüm Google Workspace müşterileri ve eski G Suite kullanıcıları tarafından görülebilir durumda. Google, son kullanıcıların herhangi bir işlem yapmasına gerek olmadığını ancak ilgili yöneticilerin çeşitli formalitelerin yanı sıra BIMI kurarak marka logoları için Doğrulanmış İşaret Sertifikası (VMC) alabileceklerini paylaşıyor.

Onay işaretinin Gmail’in birden çok sürümünde kullanıma sunulması yaklaşık üç gün sürecek. Şirket, güçlü e-posta kimlik doğrulamasının spam içeriği tespit etmeye ve önlemeye yardımcı olduğunu ve gönderenlerin marka güveninden yararlanmalarını sağladığını belirtiyor.