Anasayfa Haber Google Bard, Google Workspace Hesaplarına Açıldı

Google Bard, Google Workspace Hesaplarına Açıldı

Google Bard Workspace Özelliği Eklendi

Bugüne kadar Google Bard sohbet robotu yalnızca kişisel Google hesabı olan kişiler tarafından kullanılabiliyordu. Şimdi bu durum değişti. Bard’ın son güncellemesiyle birlikte artık Google Workspace hesaplarını da desteklediği duyuruldu.

Bu yeni özellik Bard güncelleme sayfasında duyuruldu. Açıklamada ise şöyle denildi:

  • Ne eklendi: Google Workspace yöneticileri artık etki alanları için Bard’ı etkinleştirebilir ve kullanıcılarının Workspace hesaplarını kullanarak Bard’a erişmelerine izin verebilir.
  • Neden eklendi: Yönetici tarafından etkinleştirilen Google Workspace hesabınızda oturum açtığınızda artık Bard’ı iş, araştırma veya diğer iş ihtiyaçlarınıza yardımcı olması için kullanabilirsiniz.

Bu özellikle birlikte Bard’ın daha fazla sayıda kullanıcı tarafından kullanılacağını öngörüyoruz. Ayrıca Bard’ın daha ciddi iş ve kurumsal görevlere yardımcı olmasını da sağlayacaktır.

Google, Microsoft’un Bing Chat sohbet robotuna kıyasla Bard’a daha fazla özellik eklemek konusunda biraz daha yavaş davranıyor gibi görünüyor. Microsoft, Bing Blog’unda yeni özellikler hakkında haftalık güncellemeler yayınlıyor ve bu hafta gelecek olan özellikler için büyük bir liste hazırlayarak aradaki farkı gittikçe arttırıyor.

Google ise Bard için en son 21 Nisan’da 20 dilde kod yazma özelliğini duyurmuştu. Önümüzdeki hafta 10 Mayıs’ta düzenlenecek olan Google I/O geliştirme konferansı kapsamında Bard’ın planları hakkında daha fazla bilgi edinebileceğimizi düşünüyorum.