Anasayfa Haber Bülten TP-Link’ten Kurumsal Wi-Fi 6 Erişim Noktası: EAP613

TP-Link’ten Kurumsal Wi-Fi 6 Erişim Noktası: EAP613

TP-Link EAP613 wi-fi 6 erişim noktası

TP-Link, kolay kurulup yönetilen, güçlü teknik özelliklere sahip ve güvenli erişim noktası (access point-AP) ailesine WiFi 6’lı yeni bir model ekledi. EAP613 model erişim noktası, ince ve şık gövdesiyle her yere kolayca kuruluyor ve güçlü, güvenli ve geniş alana yayılmış bir WiFi ağı oluşturuyor.

WiFi 6 teknolojisine sahip olan ve yüksek kablosuz hızlar sunan ürün, çift kanal desteği ile toplamda 1775 Mbps’ye varan kablosuz hızlara ulaşabiliyor. WiFi 6 teknolojisinin sağladığı aynı anda çok sayıda cihazın ağa yüksek performansla erişebilmesi, aynı anda daha fazla veri kodlanabilmesi gibi avantajlara sahip olan erişim noktası kurumsal ağlar için özel olarak geliştirilmiş bir çözüm.

Bulut Tabanlı Yönetim Sistemi Avantajı

TP-Link’in yüzde 100 bulut tabanlı Omada SDN yazılımı desteği olan ürün, yönetim açısından da kurumlara önemli avantaj sağlıyor. Tüm erişim noktaları ve TP-Link’in diğer kurumsal ağ ürünleri tek bir cihazdan ve her yerden, her zaman kolayca yönetilebiliyor. Ağ anahtarları (switch’ler), router’lar ve erişim noktalarının tümünün tek bir yerden yönetilebilmesi kurumlara hem maliyet hem de zamandan tasarruf sağlıyor. Örneğin bir ayar değişikliği her cihaz için tek tek yapılmak zorunluluğu olmadan tek bir işlemle yapılabiliyor. Ayrıca otomatik kanal seçimi ve güç ayarlaması özelliği sayesinde ağ performansı en iyi durumda tutulabiliyor.

TP-Link EAP613

Omada SDN paketini kullanmak isteyen kurumlar, bulut depolama bedeli olarak belli bir ücret ödüyorlar. Bu paketi kullanmak istemeyenler PC ya da Omada denetleme donanımı (OC200 ya da OC300) üzerinden ücretsiz yönetim yazılımıyla da erişim noktalarını yönetebiliyorlar. Ağ yönetimi konusunda kurumlara esneklik sağlanıyor; buluttan, web arayüzünden ya da Omada uygulamasıyla cihazların yönetimi yapılabiliyor.

Mesh Teknolojisi, Yüksek Güvenlik ve Diğer Avantajlar

EAP613 erişim noktası, Omada Mesh teknolojisine sahip. Bu sayede cihaz kurulumları kolaylaşıyor. Kablo ile ulaşılamayan yerlerde Mesh sayesinde WiFi üzerinden diğer AP’yle cihaz eşleşerek çalışır hale gelebiliyor. Daha az kablo kullanılarak maliyet ve zaman tasarrufu sağlayan bu avantajın yanı sıra Otomatik Akıllı Rota Seçimi özelliği ise ağ performansının sürekli yüksek kalmasını sağlıyor. Bir AP’de sorun yaşanması durumunda otomatik olarak ağdaki başka bir AP devreye giriyor ve bağlantılarda hiçbir sorun yaşanmıyor.

Kurumsal ağlarda genelde bağlı cihazlar sabit olmayabiliyor. Özellikle AVM, okul, hastane gibi kurumsal ağlarda hareket halindeki bağlı cihazların herhangi bir kesinti hissetmeden dolaşması için Hızlı Geçiş (Roaming) özelliği bulunuyor.

WPA3 destekli olan EAP613, kurumsal ağların güvenliğini en üst düzeyde tutmayı sağlayan pek çok güvenlik özelliğine sahip. 16 adede kadar farklı SSID özelliğiyle, farklı adlı ve şifreli misafir ağları oluşturmak mümkün oluyor. SMS, Facebook dahil 802.1x kimlik doğrulama özelliği de hem ağ güvenliğini artırıyor hem de kurumlara kimlik doğrulama sayfasında tanıtım yapma olanağı sunuyor.

Bant yönetimi, yük dengeleme ve airtime fairness gibi ağ verimliliğini artıran özelliklere de sahip olan EAP613’ün gövdesi son derece ince (33.6 mm). Bu da yerden tasarruf sağlayarak her yere kurulmasını kolaylaştırıyor. Montajı da kolay olan ürün, şık tasarımıyla her ortama uyum sağlıyor.