Anasayfa Haber Android 14 Beta 2 Yayınlandı

Android 14 Beta 2 Yayınlandı

Android 14

Google, I/O 2023 açılış konuşmasında yapay zeka ve donanım duyurularına öncelik verse de Anrdoid 14’e gelen yeni özelleştirme özelliklerinin bir önizlemesini ve Beta 2 sürümünü paylaştı. Android 14 Beta 2, ilk beta sürümünde bulunan geliştirici ve kullanıcı tarafındaki birçok hatayı giderecek.

Android 14 HDRGoogle, daha zengin ve daha canlı renkler için 10 bit HDR görüntülere yönelik yerel destekle kamera deneyimini geliştiriyor. Google tarafından kullanılan Ultra HDR Görüntü Formatı (v0.9.1) JPEG görüntülerle tam uyumlu olduğundan uygulamalar gerektiğinde HDR görüntüleri SDR olarak görüntüleyebilecek.

Android 14 Health Connect

Şirket ayrıca Health Connect’i yerleşik bir özellik olarak Android 14’e getiriyor. Health Connect, sağlık ve fitness verilerinizi depolar ve kullanıcıların bu verilerin uygulamalar arasında nasıl paylaşılacağını yönetmesine olanak tanır. Health Connect ayrıca egzersiz rotası paylaşımına da sahip olacak. Son olarak Android 14’ün haziran ayında Beta 3 sürümü ile güncellenmesini bekliyoruz. Peki siz Android 14 Beta 2 hakkında ne düşünüyorsunuz?