Anasayfa Haber ASUS ROG Ally Emülatör Konusunda Maharetli: PS3, Nintendo ve Xbox 360

ASUS ROG Ally Emülatör Konusunda Maharetli: PS3, Nintendo ve Xbox 360

ASUS ROG Ally

Ummadık anda duyurulan ASUS ROG Ally uzun süre dillerden düşmeyecek gibi görünüyor. Daha önce bu avuç içi konsolun erken tarihli detaylarına göz atmıştık. ASUS bazı yayınlara ROG Ally konsolları gönderdi ve çeşitli incelemeler görmeye başladık.

YouTuber ETA Prime, taşınabilir oyun konsolunun emülasyon yeteneklerini öğrenmek için bazı araştırmalar yaptı. Yayınlanan videoda görebileceğiniz gibi, ROG Ally’ın PS3 (genellikle emülasyonu zor), Nintendo Switch ve Xbox 360 oyunlarının üstesinden gelebildiği belirtiliyor.

ETA Prime ayrıca PPSSPP kullanarak PSP oyunlarını kolaylıkla oynayabildiğini gösterdi. Dahası, bir Nintendo 3DS emülasyon platformu olan Citra’yı kullanarak 3DS emülasyonunda başarılı oldu. Bu sistemler donanım açısından daha az gereksinime sahip ve ROG Ally da zaten tüm her şeyin üstesinden gelebilecek güce, özel bir SoC’e sahip.

Konsollar söz konusu olduğunda, Dolphin kullanarak GameCube ROM’larını çalıştıran bir kesit de paylaşıldı. Ek olarak, Windows uyumlu bir PS2 emülasyon platformu olan PCSX2 sayesinde PlayStation 2 oyunları oynandı. Henüz bitmedi. ETA Prime, CXBX ile Xbox, CEMU kullanarak WiiU ve Nintendo Switch’i emüle etmeyi başardı.

ASUS’un oyun cihazı bildiğiniz gibi Windows işletim sistemiyle geliyor. Yani Steam erişimi de mümkün. Eğer emülatörlerle yakından ilgileniyorsanız, Ally’ın büyük bir potansiyeli olduğunu söylemek mümkün.