Anasayfa Haber NVIDIA, MediaTek ile Akıllı Telefon GPU’su Geliştiriyor Olabilir

NVIDIA, MediaTek ile Akıllı Telefon GPU’su Geliştiriyor Olabilir

NVIDIA MediaTek GPU

NVIDIA’nın bu kez MediaTek ile iş birliği gerçekleştirerek mobil cihaz pazarına geri dönebileceği iddia ediliyor. İsimsiz kaynaklara atıfta bulunan DigiTimes, iki şirketin hem akıllı telefon hem de Windows ARM tabanlı yonga setleri üzerinde birlikte çalıştığını iddia ediyor. MediaTek’in bir sonraki amiral gemisi mobil işlemcisine bir NVIDIA GPU eklemeyi hedeflediğini ve bu çipi 2024 gibi erken bir tarihte görebileceğimiz de bilgiler arasında.

DigiTimes ayrıca, MediaTek ve NVIDIA’nın Windows ARM tabanlı dizüstü bilgisayarlar için bir çip yapmak için çalıştığını iddia ediyor ancak yine de bu donanım özellikleriyle ilgili ayrıntılardan bahsedilmemiş. Ek olarak, bu ürünün ne zaman piyasaya çıkacağına dair bir bilgi de yok.

NVIDIA daha önce Tegra markası altında kendi mobil çiplerini geliştirmişti. İlk olarak bu, Microsoft’un Zune HD medya oynatıcısı gibi cihazlar için kullanıldı ve daha sonra bazı Android tabletler ve Chromebook’larla birlikte Microsoft’un ilk Surface RT cihazı gibi tabletler için kullanıldı. Öte yandan şirket, bu alanda Qualcomm ve MediaTek tarafından üretilen ürünlerle asla rekabet edemedi. Son Tegra tabanlı çip ise NVIDIA’nın kendi medya akış cihazı Shield‘da kullanıldı.