Anasayfa Haber Samsung, Sunucular İçin SF4X Üretim Teknolojisini Hazırlıyor

Samsung, Sunucular İçin SF4X Üretim Teknolojisini Hazırlıyor

samsung SF4X

Samsung Foundry, veri merkezi CPU’ları ve GPU’lar gibi yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) uygulamalarını hedefleyecek olan SF4X işlem teknolojisi hakkında yeni detaylar verdi. Yarı iletken devi, VLSI Teknoloji ve Devreler Sempozyumunda daha fazla ayrıntı açıklamayı planlıyor.

Daha önce 4HPC (4nm sınıfı-yüksek performanslı bilgi işlem) olarak bilinen yeni üretim teknolojisi, yalnızca daha yüksek saatler ve verimlilik sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda maksimum performansa ihtiyaç duyanlar için yüksek voltaj seviyelerine destek sunacak.

SF4X, güç tüketiminde %23’lük azalma sağlarken %10’luk performans artışı vaat ediyor. Samsung bu karşılaştırmalar için belirli bir referans noktası vermedi, ancak muhtemelen standart SF4 (4LPP) ile bir kıyaslama yapıldı.

Samsung yeni nesil üretim teknolojisi, 2024 ve 2025 yıllarında piyasaya sürülecek olan TSMC N4P ve N4X teknolojileriyle rekabet edecek. Henüz iki şirketin teknolojileri de olgunlaşmış değil. Bu nedenle performans, güç, transistör yoğunluğu ve verimlilik konusunda yorum yapmak da mümkün değil.

HPC odaklı teknikler hem AMD, IBM, Intel ve NVIDIA gibi yerleşik pazar liderleri, hem de Ampere veya Graphcore daha yeni şirketler tarafından büyük talep görüyor.