Anasayfa Haber Google, Etkin Olmayan Hesap Politikasını Güncelliyor

Google, Etkin Olmayan Hesap Politikasını Güncelliyor

Google Etkin Olmayan Hesap Politikasını Güncelliyor

Google, kullanıcıların çevrimiçi olarak kullandıkları ürün ve hizmetlerin güvenliği için birçok teknolojiye ve gerekli araçlara yatırım yaptı.

Bu korumalara rağmen, uzun süre kullanılmamış bir hesabın tehlikeye girme olasılığı bir hayli yüksek. Bunun en büyük sebebi, unutulan veya gözetimsiz bırakılmış bir hesabın güvenliğinin ihlal edilmiş olması. İki faktörlü kimlik doğrulaması ayarlanmamış veya daha az güvenlik kontrolüne sahip olan hesapların güvenliği de büyük oranda tehlikede oluyor.

Şirket, yaptığı analizde terk edilmiş hesapların 2 adımlı doğrulamaya sahip olma olasılığının aktif hesaplara göre en az 10 kat daha düşük olduğunu söylüyor. Bu hesaplar ele geçirildiklerinde kimlik hırsızlığı ve istenmeyen kötü amaçlı içeriklere kadar her şey için kullanılabilir duruma geliyor.

Google, tüm bu riskleri azaltmak için etkinlik dışı kalma politikasını tüm ürünlerinde 2 yıl olacak şekilde güncelliyor. Bu yılın sonlarından itibaren, bir Google Hesabı en az 2 yıl boyunca kullanılmadıysa veya oturum açılmadıysa, Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) ve Google Fotoğraflar’daki içerik dahil olmak üzere hesap ve içeriği silinecek.

Politika yalnızca kişisel Google hesapları için geçerli olacak. Bu değişiklikten işletme, kuruluş ve okul hesapları etkilenmeyecek. Etkin olmayan hesaplar politikası bugün yürürlüğe girse de hesap silme işlemleri en erken Aralık 2023 tarihinde başlayacak. Ayrıca bir hesap silinmeden önce hem hesabın ana e-posta adresine hem de varsa kurtarma posta adresine aylar boyunca birden fazla bildirim gönderilecek.

Google hesabınızın bu politikadan etkilenmemesini istiyorsanız en az 2 yılda bir oturum açabilirsiniz. Ekstra olarak e-posta okumak veya göndermek, Google Drive kullanmak ve hatta YouTube videosu izlemek sizi bu politikadan ayrı tutacaktır.