Anasayfa Haber Apple, Veri Sızıntısı Endişesiyle Çalışanlarına Yapay Zeka Sohbet Robotlarını Yasakladı

Apple, Veri Sızıntısı Endişesiyle Çalışanlarına Yapay Zeka Sohbet Robotlarını Yasakladı

Apple Çalışanlarına Veri Sızıntısı Endişesiyle Yapay Zeka Sohbet Robotları Kullanmayı Yasakladı

Apple, çalışanlarına ChatGPT ve GitHub Copilot gibi yapay zeka araçlarını kullanmamalarını söyledi. Şirket, bu tür adımlar atan tek büyük teknoloji firması değil, Samsung da çalışanlarının yapay zeka sohbet botlarını kullanmasını yasakladı. Apple’ın çalışanlarına bu sohbet botlarını kullanmanın gizli bilgilerin yanlışlıkla açığa çıkmasına neden olabileceğini söylediği öğrenildi.

Çoğu insan ChatGPT’ye ve ne yaptığına aşina olsa da GitHub Copilot’u kullanmamış olabilirsiniz. Her şeyden önce GitHub, Apple’ın en büyük rakiplerinden biri olan Microsoft’a ait. Copilot ile kullanıcılar yazılım geliştirmelerinin bir kısmını otomatikleştirebiliyor ve haliyle Apple, Microsoft’un gizli Apple kodlarını ele geçirerek ne üzerinde çalıştığını görebileceğinden ya da ürünleri kopyalayabileceğinden endişe duyuyor.

İşlerini yapay zekaya devretmek isteyen Apple çalışanları için neyse ki Apple kendi üretken yapay zeka ürünü üzerinde çalışıyor. Apple çalışanlarının bunu şirket içinde kullanıp kullanamayacakları henüz belli değil. Önümüzdeki ayın başlarında WWDC geliştirici konferansını düzenleyecek olan Apple, karma gerçeklik başlığını tanıtması bekleniyor ve bir tür jeneratif yapay zekanın demosunu göreceğimizi düşünüyoruz.