Anasayfa Haber Instagram, Twitter Rakibi İle Geliyor

Instagram, Twitter Rakibi İle Geliyor

Instagram Twitter rakibi

Meta, bir süredir Twitter platformuna rakip metin odaklı bir Instagram uygulaması üzerinde çalışıyor. Yeni platform, merkezi olmamayı ve esasen Instagram’ın metin tabanlı bir sürümünü hedefliyor. Son zamanlarda ise uygulamanın nasıl görüneceği ve ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında söylentiler dolaşıyor.

Sosyal ve influencer pazarlama uzmanı Lia Haberman‘ın haberine göre Meta, Twitter’a rakip sosyal medya uygulamasında önemli ilerleme kaydetti. Yeni proje, “Instagram’ın sohbetler için yeni metin tabanlı uygulaması” olarak anılıyor.

Uygulamanın henüz Instagram’dan farklı bir adı yok ancak “Project 92 veya (P92)” veya “Barcelona” olarak adlandırıldığı iddia edilmiş. Görünüşe göre kullanıcılar bunu mevcut Instagram hesaplarıyla entegre edebilecek ve ayrı bir hesaba ihtiyaç duymayacaklar.

Instagram twitter rakibi

Uygulama, kullanıcıların 500 karaktere kadar metin gönderileri oluşturabilecekleri ve gönderilerine bağlantılar, fotoğraflar ve videolar ekleyebilecekleri bir akışa sahip. Sızan iki pazarlama slaydı ekran görüntüsü, uygulamanın arayüzünün Instagram ve Twitter kombinasyonuna benzediğini gösteriyor.

Bu arada Bloomberg, uygulamanın Haziran ayı başlarında piyasaya sürülmesinin beklendiğini belirtmiş. Meta, yeni uygulamayı birkaç ay boyunca sınırlı bir içerik oluşturucu grubunun kullanımına gizlice sundu. Instagram’dan ayrı olmasına rağmen, kullanıcıların hesaplarını birbirine bağlamasına olanak tanınacak.