Anasayfa Haber Adobe, Photoshop İçin Üretken Doldurma Özelliğini Duyurdu

Adobe, Photoshop İçin Üretken Doldurma Özelliğini Duyurdu

Photoshop Üretken Doldurma

Adobe tarafından bu yılın başlarında birçok Creative Cloud uygulaması için bir dizi üretken yapay zeka aracı ve özelliği olan Firefly duyurulmuştu. Şimdi ise bu yapay zeka özelliği meyvelerini vermeye devam ediyor. Bugün Adobe, Firefly araçlarından biri olan Üretken Doldurma (Generative Fill) özelliğini duyurdu. Bu yenilik fotoğraf düzenleme uygulamasının beta sürümüne ekleniyor.

Adobe basın açıklamasında özelliğin fotoğraf editörlerinin görüntülere içerik eklemesine, kaldırmasına veya genişletmesine yardımcı olmak için tasarlandığını belirtiyor. Şirket: “Üretken Doldurma, kullanıcıların sıkıcı görevleri azaltırken şaşırtıcı sonuçlar elde etmesini sağlamak için görüntülerin perspektifini, aydınlatmasını ve stilini otomatik olarak eşleştirir. Üretken Doldurma, saniyeler içinde dijital içerik oluşturmak için doğal dil ve kavramların kullanımıyla yaratıcı ifadeyi ve üretkenliği genişletir ve içerik oluşturucuların yaratıcı güvenini artırır” dedi.

Firefly platformu, şirketin kendi Adobe Stock görüntülerinden gelen resimlerin yanı sıra açık lisanslı ve kamuya açık içeriği kullanıyor. Bu, Üretken Doldurma gibi özelliklerin, telif hakkı kısıtlamalarıyla uğraşmak zorunda kalmadan içeriği kullanmasına olanak tanıyor. Buna ek olarak Adobe, üretken yapay zeka ile yapılan içeriği bu şekilde etiketlemek için kendi Yapay Zeka Etik kurallarına uyduğunu söylüyor.

Photoshop Üretken Doldurma özelliği şimdi masaüstü beta uygulamasında mevcuttur. Bu yılın ikinci yarısında ise genel kullanıma sunulması bekleniyor.