Anasayfa Haber watchOS 9.5 Yeşil Ekran Sorunu ile Gündemde

watchOS 9.5 Yeşil Ekran Sorunu ile Gündemde

watchOS 9.5 Yeşil Ekran Sorunu

Apple tarafından geçtiğimiz hafta iOS 16.5 ve iPadOS 16.5 ile birlikte yayınlanan watchOS 9.5 güncellemesi, bazı Apple Watch akıllı saatlerde yeşil ekran sorununa neden oldu.

Bazı kullanıcılar, watchOS 9.5 güncellemesini kurduktan sonra Apple Watch’larının ekranda garip bir yeşil renk tonu gösterdiğinden şikayet etti. Şikayetler, güncellemeyi yapan kullanıcılar tarafından Reddit ve MacRumors forumlarında yayınlandı. Bu anlamda watchOS 9.5 güncellemesini yapmadıysanız, Apple bir düzeltme yayınlayana kadar güncellemeyi yapmamanız yerinde olacak.

Sorun, en son watchOS 9.5 güncellemesinin getirdiği bir yazılım hatası gibi görünüyor. Apple Watch’un ekranındaki yeşil renk tonu çoğunlukla Apple Watch’un Kilit Ekranında, Kontrol Merkezinde ve Bildirimler panelinde karşımıza çıkıyor. Ayrıca Apple Watch serisinin en son güncellemeyi destekleyen tüm modelleri sorundan etkileniyor ancak Apple Watch SE ve Apple Watch Ultra şikayetleri, serinin geri kalanından daha az.

Bazı kullanıcılar, Apple’ın görsellere kasıtlı olarak renk tonu ekleyip eklemediğini düşünüyor. Ancak bu, arayüzün geri kalanıyla uyumlu değil.