Anasayfa Etkinlik Computex Computex 2023 Devam Ediyor: MSI ve Mercedes İşbirliği, RTX 4090 Dizüstü Bilgisayarlar

Computex 2023 Devam Ediyor: MSI ve Mercedes İşbirliği, RTX 4090 Dizüstü Bilgisayarlar

MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport

İtopya sponsorluğunda hazırladığımız Computex 2023 içeriklerimize devam ediyoruz. Taiwan’da düzenlenen fuarda MSI standındayız. MSI, bu sene Mercedes ile işbirliği yaparak Mercedes-AMG Motorsport isimli dizüstü bilgisayarlar ve çevre birimleri tasarladı.

Cihazlar üzerinde Mercedes otomobillerden izler taşıyan tasarımsal öğeler bulunduruyor. Bunlardan biri de dizüstü modellerinde yer alan START Engine düğmesi. Bu düğme bilgisayarın Power yani açma düğmesi.

Stantta dizüstü bilgisayar dışında yine Mercedes ortaklığıyla tasarlanan mouse, USB bellek gibi ürünlerin de olduğunu belirtelim.

RTX 4090 Mobilde

MSI, dizüstü bilgisayar pazarında en büyük paydaşlardan biri. Bunu da ürünlerinin başarısı ile sağlıyor. Karşımızda başarılı modellerden biri olmaya aday MSI Titan GT77 HX 13V modeli mevcut. Bu model NVIDIA GeForce RTX 4090 ekran kartı ile birlikte geliyor. Söz konusu ekran kartı, bir dizüstü bilgisayar için en güçlü GPU’yu barındırıyor. Ayrıca bu dizüstü, RTX 4090 ile başa çıkabilmek için 13. nesil Intel Core i9 işlemcilere sahip.

Sihirli Özellikler: Smart Touchpad

MSI, bazı dizüstü bilgisayarlarında Smart Touchpad adını verdiği bir touchpad teknolojisini kullanmaya başladı. Smart Touchpad bulunduran modeller standart bir touchpad alanı yerine gizli bir touchpad alanına sahip. Dokunmatik olarak çalışan ve duruma göre işlevini belirleyebildiğiniz bu alanda multimedya kontrolleri, parlaklık kontrolleri ve klavye aydınlatması gibi ayarları da yapabiliyorsunuz.

16 Çekirdek Ryzen İşlemci

MSI’ın Alpha 17 C7V model kodlu dizüstü bilgisayarıyla karşılaştık. Bu model, AMD’nin yeni nesil Ryzen 9 7945HX mobil işlemcisini barındırıyor. Söz konusu işlemci 16 adet çekirdekten oluşmakta. Ayrıca 32 thread bulunduğunu da belirtelim.

Cihazda bu işlemciye NVIDIA GeForce RTX 4070 ekran kartı eşlik ediyor. Ek olarak laptopun Wi-Fi 7 desteğiyle geldiğini de ekleyelim.