Anasayfa Haber Rufus 4.1 Yayınlandı: Eksik Özellikler Giderildi, Uyumluluk Arttı

Rufus 4.1 Yayınlandı: Eksik Özellikler Giderildi, Uyumluluk Arttı

Rufus 4.1 Sürümü Gelişmiş Özelliklerle Yayınlandı

Popüler üçüncü taraf araçlardan olan Rufus’un geliştiricisi Pete Batard, çeşitli iyileştirmeler içeren yeni bir güncelleme yayınladı. Windows Dev Kit 2023 platformuyla geliştirilmiş uyumluluk ve Microsoft’un ikili dosyalarını kullanarak MS-DOS sürücüsü oluşturma gibi daha önce eksik olan bazı özelliklerle birlikte yayınlanan 4.1 sürümü GitHub’dan indirilebilir durumda.

İşte Rufus 4.1 için sürüm notları:

  • Bazı sistemlerde duraklayabilen numaralandırma sorgularına zaman aşımları eklendi.
  • Microsoft’tan ikili dosyaların indirilmesi yoluyla MS-DOS sürücü oluşturma özelliği geri yüklendi.
  • Günlük butonunun simgesi güncellendi.
  • Windows Dev Kit 2023 platformu ile UEFI:NTFS uyumsuzluğu düzeltildi. (pbatard/uefi-ntfs#37)
  • BIOS modunda önyükleme yaparken Ubuntu/Fedora ile daha fazla GRUB aralık dışı işaretçi hatası düzeltildi.

Rufus 4.1’i resmi web sitesinden, GitHub‘dan veya Microsoft Store‘dan indirebilirsiniz. Rufus tamamen açık kaynaklıdır, bu nedenle gerekli yeteneklere sahip meraklı kullanıcılar GitHub’da projenin geliştirilmesine katkıda bulunabilirler.

Bilmeyenler için Rufus, Windows, Linux ve diğer işletim sistemleriyle önyüklenebilir USB sürücüler oluşturmanıza olanak tanıyan küçük üçüncü taraf bir uygulamadır. Birincil özelliğine ek olarak, program ISO dosyalarını doğrudan Microsoft’tan indirmenize izin verir, bu da Rufus’u çeşitli bilgisayarlarda işletim sistemlerini yenilemek ve bakımını yapmak için hepsi bir arada diyebileceğimiz bir program yapıyor.

Ayrıca Windows 11 için sistem gereksinimlerini kaldırma (TPM, SecureBoot, UEFI, 4GB RAM vb.), yerel bir hesap oluşturma, BitLocker’ı devre dışı bırakma, BIOS veya diğer aygıt yazılımlarını DOS’tan kontrol etme ve daha fazlası gibi birkaç ekstra özelliğe sahiptir.

Rufus’u Windows 8 ve daha yeni sürümleri çalıştıran herhangi bir bilgisayarda kullanabilirsiniz. Windows 7 ne yazık ki artık desteklenmiyor. Nisan 2023’ün sonlarında yayınlanan 4.0 sürümüyle Windows 7’ye desteğini kesti.

Rufus kullanarak önyüklenebilir USB sürücülerin nasıl oluşturulacağını gösteren videomuza göz atabilirsiniz: