Anasayfa Haber Microsoft, ChatGPT İçin CoreWeave ile Anlaştı

Microsoft, ChatGPT İçin CoreWeave ile Anlaştı

Bazı Kaynaklara Göre Microsoft Yapay Zeka İçin CoreWeave ile Anlaşıyor

Microsoft, yapay zeka bilgi işlem gücü sağlayıcısı CoreWeave ile birkaç yıl içinde milyarlarca dolar değerinde olabilecek bir anlaşma imzaladı. Haber, konuya aşina birkaç kaynak tarafından CNBC’ye aktarıldı.

Microsoft ve CoreWeave bilgiyi doğrulamıyor, ancak kaynaklar ChatGPT’nin ileride yeterli bilgi işlem gücüne sahip olmasını sağlamak için yapıldığını söyledi. OpenAI, Microsoft ile yaptığı ortaklık sayesinde şu anda yoğun kaynak gerektiren ChatGPT’yi çalıştırmak için Microsoft Azure altyapısını kullanıyor. Anlaşmanın bu yılın başlarında yapıldığı biliniyordu.

Son haftalarda, yatırımcılar ChatGPT gibi üretken yapay zeka hizmetleri sayesinde şirketin daha yüksek kazanç elde etmesini bekledikleri için NVIDIA’nın hisse fiyatlarının yükseldiğini gördük. CoreWeave de NVIDIA donanımı tarafından desteklenen bulut bilişim hizmetleri sunuyor.

Bu anlaşmayla ilgili açıklama, CoreWeave’in B serisi finansman uzantısında 200 milyon dolar sağladığını ve turun toplamını 421 milyon dolara çıkardığını duyurduktan bir gün sonra yapıldı. 200 milyon dolar da Magnetar Capital tarafından yatırıldı.

CoreWeave’e göre bu fon, eski bulut bilişim sağlayıcılarının doldurmakta zorlandığı pazardaki bir boşluğu doldurmasına yardımcı oluyor.

Bu anlaşmanın artık kamuya açık olması, CoreWeave’in Microsoft ve OpenAI için kaynak sağlamaya çalışması nedeniyle şirketin ürünlerine daha fazla talep göreceğini gösteriyor, bu da NVIDIA’nın hisse senedi fiyatının artışını gösterecektir.