Anasayfa Haber OpenAI, Yapay Zeka Destekli Siber Güvenlik İçin 1 Milyon Dolarlık Hibe Veriyor

OpenAI, Yapay Zeka Destekli Siber Güvenlik İçin 1 Milyon Dolarlık Hibe Veriyor

OpenAI ChatGPT'yi Siber Güvenlikte Geliştirmek İçin 1 Milyon Dolar Hibe Vereceğini Açıkladı

Microsoft destekli OpenAI, yapay zeka destekli siber güvenliği geliştirmeyi amaçlayan yeni bir siber güvenlik hibe programını duyurdu. ChatGPT’nin üreticisi, etkinliklerini daha iyi anlamak ve iyileştirmek için ayrıca AI modellerinin siber güvenlik yeteneklerini ölçmeye yardımcı olacak yöntemler geliştirmek için çalıştığını söyledi.

OpenAI, fon programı için başvuruları düzenli olarak kabul etmeye başladı. 1 milyon dolarlık hibe, API kredileri ve doğrudan fonlar da dahil olmak üzere farklı şekillerde 10.000 dolarlık artışlarla sunulacak. Araştırma laboratuvarı, savunma amaçlı siber güvenlikte yapay zekanın pratik uygulamalarına güçlü bir öncelik vereceğini söyledi.

OpenAI bir blog yazısında “Amacımız, yapay zekanın uygulanması ve kolektif güvenliğimiz için çalışan, benzer düşünen bireylerin koordinasyonu yoluyla siber güvenliğin güç dinamiklerini değiştirmek için dünyanın dört bir yanındaki mavi takım üyeleriyle birlikte çalışmaktır” dedi.

Sosyal mühendislik taktiklerini hafifletmek, adli bilişime yardımcı olmak, güvenlik açıklarını otomatik olarak yamalamak, saldırganları yanlış yönlendirmek veya tuzağa düşürmek için bal küpleri (honeypot) ve aldatma teknolojisi oluşturmak, son kullanıcıların en iyi güvenlik uygulamalarını benimsemelerine yardımcı olmak, geliştiricilerin kodu bellek güvenli dillere taşımasına yardımcı olmak gibi çok çeşitli proje fikirlerini önerdi.

OpenAI şimdilik saldırgan güvenlik projelerini dikkate almayacak. Projelerinin “azami kamu yararı ve paylaşımı” için nasıl lisanslanacağı ve dağıtılacağı konusunda net bir planı olan uygulamalara öncelik verecektir.