Anasayfa Haber 14. Nesil Intel İşlemciler Eylül Ayında Tanıtılabilir

14. Nesil Intel İşlemciler Eylül Ayında Tanıtılabilir

Intel, her yıl düzenlediği Innovation etkinliğini 2023 19 Eylül’de gerçekleştireceğini bildirdi. Bu aslında ürün tanıtımlarına odaklanan bir etkinlik değil. Şirket daha çok geliştiricilerin, mimarların, teknoloji yöneticilerinin, araştırmacıların ve influencer’ların dikkatini çekmek istiyor. Ancak geçtiğimiz yıl Innovation’da Xeon işlemciler, Arc ekran kartları ve yeni nesil Core işlemciler dahil olmak üzere kapsamlı bir duyuru görmüştük.

Intel CEO’su Pat Gelsinger, bu etkinlik sırasında yeni 13. Nesil Corse-K serisini tanıtmıştı. Şimdi ise mavi ekibin bazı planlar yaptığından haberdarız. Güçlenen söylentilere bakacak olursak, 14. Nesil Core masaüstü serisi aslında mevcut “Raptor Lake” serisinin bir yenilemesi olarak gelecek. Yaklaşan seriden “Raptor Lake Refresh” ismiyle bahsediliyor. Innovation etkinliği ise tanıtım için iyi bir fırsat.

Yeni nesil çiplerin yanı sıra, Battlemage kod adlı yeni Arc ekran kartı serisi hakkında bazı ipuçları görebiliriz. Tarih 19-20 Eylül olarak belirlendi. Etkinlik San Jose’de (ABD) gerçekleşecek ve muhtemelen canlı yayın da yapılacak.