Anasayfa Haber Intel, 11. Nesil Tiger Lake İşlemci Üretimini Sonlandırıyor

Intel, 11. Nesil Tiger Lake İşlemci Üretimini Sonlandırıyor

Intel Core i9-11900KB Tiger Lake

Raptor Lake Refresh ve Meteor Lake işlemcilerini piyasaya sürmeye hazırlanan Intel, Tiger Lake yongalarının fişini tamamen çekmeye hazır. 11. Nesil Core serisi işlemciler 2020’den beri mobil cihazlara ve küçük form faktörlü (SFF) sistemlere güç veriyordu.

Intel’in 10nm SuperFin teknolojisi üzerine inşa edilen Tiger Lake, öncelikle dizüstü bilgisayarları hedefliyordu. Ice Lake serisinin yerini alan işlemciler, hızlı çıkış yapan Ryzen 4000 (kod adı Renoir) işlemcilerle rekabet etti. Şirket sonunda 65W B serisini piyasaya sürerek müşterilerinin Tiger Lake’i bir BGA çözümü ile SFF masaüstü sistemlerine getirmelerine olanak tanıdı.

Intel, bu yılın Nisan ayında Tiger Lake serisinin bir kısmının üretimini durdurmaya başlamıştı. Şimdi ise kalan modeller de listeye dahil oluyor. 5 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Tiger Lake-H35, UP3 (eski adıyla U serisi) ve UP4 (eski adıyla Y serisi) varyantları da dahil olmak üzere kalan Tiger Lake işlemciler de yolun sonuna gelmiş olacak.

Tiger Lake portföyünün neredeyse tamamı kullanımdan kaldırıldığına göre 500 serisi mobil yonga setlerinin üretimi de duracak. Çip üreticisi, Tiger Lake ve 500 serisi mobil yonga seti siparişlerini vermek için son tarihin 27 Ekim olduğunu bildirdi. Son siparişler ise 29 Aralık 2023 ve 28 Haziran 2024’e kadar gönderilecek.