Anasayfa Haber 1Password’e Geçiş Anahtarı Desteği Geliyor

1Password’e Geçiş Anahtarı Desteği Geliyor

1Password'e Geçiş Anahtarı Desteği Geliyor
1Password'e Geçiş Anahtarı Desteği

1Password’ün daha önce duyurduğu geçiş anahtarı özelliği bugünden itibaren kullanıcılara sunuluyor. Geçiş anahtarı, şifrelerden kurtulmak için önerilen ve zaman geçtikçe kullanımı artmaya başlayan bir çözüm. Teknoloji, kimliğinizi doğrulamak için cihazınızın biyometrik sensörlerini (parmak izi ya da yüz tanıma) kullanıyor. Bu, telefonun veya herhangi bir cihazın kilidini açmak için biyometri kullanmaktan çok farklı değil.

Özelliğin gelişini bir basın açıklamasıyla duyuran 1Password, bugünden itibaren parola yöneticisi aracılığıyla geçiş anahtarı girişleri ekleyebileceğinizi söylüyor. Örneğin, Google hesabınız için bir parola oluşturduğunuzda, 1Password bunu algılayacak ve 1Password hesabınıza ekleyecektir. Daha sonra Google hesabınızda oturum açmanız gerektiğinde, 1Password otomatik olarak oturumunuzu açacaktır. Yani parmaklarınız ıslak olmadığı ya da yüzünüz gizlenmediği sürece şifreye ihtiyacınız olmayacak.

Şirket, desteğin macOS’ta Safari’nin yanı sıra macOS, Windows, Linux’ta ve Chrome, Firefox, Edge ve Brave için beta uzantılarla başlayacağını söylüyor. Ayrıca Mac, iOS, Windows, Android ve Linux için 1Password’de şifreleri görüntüleyebilecek, düzenleyebilecek, taşıyabilecek, paylaşabilecek ve silebileceksiniz.