Anasayfa Haber Intel Mac Modellerine Gelmeyecek macOS Sonoma Özellikleri Belli Oldu

Intel Mac Modellerine Gelmeyecek macOS Sonoma Özellikleri Belli Oldu

Intel Mac macOS Sonoma Özellikleri

Apple tarafından WWDC 2023 geliştirici etkinliğinde en güncel macOS sürümü duyuruldu. Bu yılın sonlarında piyasaya çıkacak macOS Sonoma güncellemesi bazı yeni özellikler içeriyor ancak tahmin edeceğiniz gibi bunların tümü Intel tabanlı Mac modellerinde mevcut olmayacak.

macOS Sonoma özellikleri sayfasında, aşağıda yer alan özelliklerin sadece Apple Silicon çipli bir Mac gerektirdiği ifade ediliyor:

  • Kullanıcıyı herhangi bir video konferans uygulamasında paylaştığı içeriğin üstünde görüntüleyen Sunucu Yer Paylaşımı özelliği.
  • Arka plan görevlerinin performansını sınırlayarak oyun oynarken CPU ve GPU performansına öncelik veren Oyun Modu.
  • Ekran Paylaşımı uygulamasında yeni bir yüksek performans modu.
  • Made for iPhone işitme cihazlarını doğrudan bir Mac ile eşleştirme yeteneği.
  • “Hey Siri” yerine “Siri” diyerek Siri’yi çağırma yeteneği.

Apple, özelliklerin neden Intel Mac’lerde bulunmadığına dair detaylara yer vermiyor ancak bu muhtemelen performansla bağlantılı. Ek olarak, sadece Apple işlemcili Mac’lerde makine öğrenimi görevleri için bir Neural Engine bulunuyor.

Son Intel Mac’ler 2020’de piyasaya sürüldü ve o zamandan beri Apple kendi özel tasarım işlemcilerine geçti. Apple Silicon geçişi, M2 Ultra çipli yeni bir Mac Pro‘nun piyasaya sürülmesinin ardından artık tamamlanmış durumda.

macOS Sonoma büyük ihtimalle Ekim ayında genel kullanıma sunulacak ve Aralık 2017 ile sonrasında piyasaya sürülen Mac’lerle uyumlu olacak.