Anasayfa Makale TCL’in Yeni QLED ve Mini LED Televizyonları

TCL’in Yeni QLED ve Mini LED Televizyonları

tcl qled ve mini led televizyon

Son dönemde özellikle televizyon alanında adından sıkça söz ettiren marka TCL, Dubai’de düzenlediği lansman ile birlikte yeni QLED ve Mini LED televizyonlarını tanıttı. Yerinde takip ettiğimiz lansman etkinliğinde yeni televizyon modelleri ve özelliklerini öğrenme şansımız oldu.

Quantum Dot ve Mini LED Bir Arada: TCL C845

Yeni akıllı televizyonlardan en dikkat çekeni elbet Mini LED serisindeki ürünler oldu. Mini LED serisinde yer alan TCL C845, özellikle 2000 nit parlaklık seviyesi ile oldukça yüksek bir parlaklık oranı sunuyor. Yani karşımızda TCL televizyonlar arasında bugüne kadarki en yüksek parlaklığa sahip televizyon var.

Yeni Mini LED serisindeki televizyonlar 55, 65, 75 ve 85 inç boyutlarında ve 4K çözünürlük ile geliyor. Modellerin Dolby Vision IQ ve Dolby Vision Atmos desteği sunduğunu da belirtelim.

Daha Büyüğünü İsteyenlere 98 İnç Televizyon: TCL 98C12G

TCL 98C12G

Lansmanda sergilenen yeni ürünlerden biri de 98 inç gibi devasa boyuta sahip TCL 98C12G modeliydi. Bu model, neredeyse bir duvarınızı kaplayabilecek bir boyuta sahip. 2160 nit parlaklık değeri sunan bir panelle gelen televizyon, yine Quantum Dot Mini LED serisine ait. Çözünürlüğün de yine 4K olduğunu ekleyelim.

Yeni QLED Modelleri: TCL C745 ve C645

Mini LED modellerin dışında QLED panel ile gelen yeni ürünler de var: TCL C745 ve C645. Bu modeller özellikle televizyonda oyun oynayan konsol ve bilgisayar sahipleri için ideal.

TCL C745 modeli 4K çözünürlük ve HDR 1000 desteği sunuyor. Bunun yanında televizyonun 144 Hz VRR (değişken tazeleme hızı) desteğinin bulunduğunu belirtelim. Ayrıca üründe FreeSync Premium Pro desteği de mevcut.

TCL C645 de yine 4K çözünürlüğe sahip. Ancak C745’tekinin aksine, 120 Hz tazeleme hızı sunuyor. Ayrıca üründe yine AMD FreeSync Premium Pro teknolojisinin yer aldığını hatırlatalım.