Anasayfa Haber iOS 17 Çıplaklık Gibi Hassas İçerikleri Engelleyecek

iOS 17 Çıplaklık Gibi Hassas İçerikleri Engelleyecek

iOS 17 çıplaklık

Apple, iOS 17 ile birlikte gelen mesajları ve çıplaklık gibi hassas içeriğe sahip olabilecek dosyaları otomatik olarak engellemek için tasarlanmış yeni bir özellik sunuyor.

Mesajlar, AirDrop, Telefon uygulaması için Kişi Posterleri, FaceTime mesajları ve üçüncü taraf uygulamalarında gönderilen hassas görüntülere isteğe bağlı bulanıklaştırma uygulanabilecek. Bu özellik ile iPhone kullanıcılarının istenmeyen görüntülere maruz kalması engellenmiş olacak. Tüm çıplaklık engellenecek olsa da “Göster” düğmesine dokunarak bunları görüntülemek mümkün olacak.

Hassas İçerik Uyarıları, Apple’ın çocuklar için eklediği İletişim Güvenliği işlevi gibi çalışacak ve Apple’ın paylaşılan içeriği görmemesi için tüm algılama aygıtta gerçekleştirilecek. Hassas İçerik Uyarıları, Apple’ın geçen yıl çocuklar için sunduğu İletişim Güvenliği seçeneklerinin genişletilmiş hali olduğunu belirtelim.

İletişim Güvenliği, çıplak görüntüleri çocuklar görüntülemeden önce algılayacak ve engelleyecek. Ek olarak yeni sürüm ile bu AirDrop, sistem çapında fotoğraf seçici, FaceTime mesajları ve üçüncü taraf uygulamaları içerecek şekilde genişleyecek.