Anasayfa Haber Reddit CEO’su API Değişikleri Üzerine Bir Soru-Cevap Etkinliği Yapacak

Reddit CEO’su API Değişikleri Üzerine Bir Soru-Cevap Etkinliği Yapacak

Reddit CEO’su API Değişiklikleri Üzerine Soruları Cevaplayacak

Reddit CEO’su Steve Huffman, şirketin platformda tepkiye yol açan planlı API değişiklikleri üzerine ilk kez topluluğa hitap edecek. Şirket kısa bir güncellemeyle “Reddit CEO’su u/spez, erişilebilirlik, mod botları ve üçüncü taraf mod araçları da dahil olmak üzere en son API güncellemeleri hakkında bir AMA (Ask Me Anything) yani soru-cevap etkinliği yapmak üzere yarın burada olacak” dedi.

Bir Reddit sözcüsü etkinliği 9 Haziran Cuma günü TSİ 20:30 civarında başlayacağını söyledi. Etkinlik haberi, en popüler üçüncü parti Reddit uygulamalarından ikisi olan Apollo ve RIF’in geliştiricilerinin, şirketin yeni API fiyatlandırması nedeniyle ay sonunda uygulamalarını kapatacaklarını açıklamalarının hemen ardından geldi.

Etkinlik, Reddit topluluğunun büyük bir kısmının tartışmalı değişiklikler nedeniyle düzenleyeceği kitlesel protestodan sadece üç gün önce gerçekleşecek. Aralarında 1 milyondan fazla aboneye sahip olanların da bulunduğu 3.000’den fazla subreddit 12 Haziran’dan itibaren 48 saat süreyle “karanlığa gömülmeyi” planladıklarını açıkladı.

Yaklaşan protestolar ve iki sevilen uygulamanın kapatılmasıyla birlikte, etkinlik sırasında tansiyonun yükselmesi muhtemel. Reddit’in yaklaşan soru-cevap etkinliğiyle ilgili gönderisinde üçüncü taraf istemcilere doğrudan atıfta bulunulmaması dikkat çekiyor, ancak bunlar muhtemelen kullanıcıların sorularında öne çıkacak.