Anasayfa Haber Mark Zuckerberg: “Instagram’a Yeni Yapay Zeka Özellikleri Gelecek”

Mark Zuckerberg: “Instagram’a Yeni Yapay Zeka Özellikleri Gelecek”

Meta Yapay Zekayı İnstagram'a Getiriyor

Bir rapora göre Meta, ürünlerine jeneratif yapay zeka ekleyen ve uygulayan büyük teknoloji şirketlerinden biri olabilir. CEO Mark Zuckerberg, şirket içi bir toplantıda çeşitli yapay zeka özelliklerinin şirket içi ve tüketiciye yönelik araçlarda kullanılması için çalışıldığını ve geliştirme aşamalarında olduğunu söyledi.

Zuckerberg aynı zamanda Apple Vision Pro hakkında da yorumda bulundu. Gen AI’nin Instagram’a da geleceğini doğruladı. Örneğin, müşterilerin kendi fotoğraflarını bir metin ve komutla düzenlemelerine hatta bunları Instagram’da Hikaye olarak paylaşmalarına olanak tanıyacak.

Firma ayrıca farklı kişiliklere ve işlerin yapılmasına yardımcı olmak hatta belki sadece eğlence için kullanmak gibi durumlar için yapay zeka botları üzerinde çalışıyor.

Dünyanın çoğu Gen AI’nin ancak geçtiğimiz Kasım ayında ChatGPT’nin sahneye çıkmasıyla farkına vardı. Ancak büyük teknoloji şirketlerinde çalışan kişiler daha uzun süredir bu tür yapay zekaların farkındaydı ve kullanıyordu. Meta geçtiğimiz Temmuz ayında jeneratif yapay zekaya odaklanan bir şirket içi hackathon bile düzenledi.

Zuckerberg, daha geniş bir topluluğun teknolojiden faydalanabilmesi ve inceleyebilmesi için yapay zeka gelişmeleriyle ilgili araştırma ve kodları yayınlamaya da söz verdi. Ayrıca bu şirketin açık araştırma modelini ilk uygulaması değil.

Şirketin CEO’su aynı zamanda Quest VR ve Apple Vision Pro başlığının aynı amaçlara sahip olmadığını söyledi. Quest’in tamamen insanları bir araya getirmek ve sosyal olarak aktif olmakla ilgili olduğunu, Vision Pro’nun ise eğlenceye dayalı ve yalnız kişiler için olduğunu söyledi.

Zuckerberg, “Gösterdikleri her demoda koltukta tek başına oturan bir kişi vardı. Yani bilgisayarın geleceğinin vizyonu bu olabilir ama benim istediğim bu değil.” dedi.