Anasayfa Haber tvOS 17 Artık VPN Desteği Sunuyor

tvOS 17 Artık VPN Desteği Sunuyor

tvOS 17 VPN

tvOS 17 ile birlikte Apple TV cihazlar sonunda resmi olarak ilk kez VPN desteği alıyor. Şirket, web sitesinde yeni özellikle ilgili detaylar paylaştı. Özellik, geliştiricilerin Apple TV için VPN uygulamaları oluşturmasını sağlayan üçüncü taraf VPN desteği olarak açıklanıyor. Apple, “Bu, özel ağlarındaki içeriğe erişmek isteyen kurumsal ve eğitim kullanıcılarına fayda sağlayabilir ve Apple TV’nin daha da fazla yerde harika bir ofis ve konferans odası çözümü olmasını sağlayabilir” diye ekliyor.

Aynen iOS’ta olduğu gibi, geliştiriciler Apple TV’de VPN ayarlarını otomatik olarak belirleyen uygulamalar oluşturabilecekler. VPN veya sanal özel ağın trafiğinizi hedefinize göndermeden önce uzak bir sunucu üzerinden yeniden yönlendirerek güvenli bir bağlantı oluşturduğunu not olarak düşelim. Tabii ki yeni bir API gerektirdiğinden, VPN uygulamalarının bu yılın sonundaki tvOS 17 sürümünden önce Apple TV App Store’da kullanıma sunulmasını beklemek yanlış olur.

tvOS 17, Apple TV için yeniden tasarlanmış bir Kontrol Merkezi, iPhone ile Siri Remote’unuzu ve ilk kez Apple TV’de FaceTime’ı bulmanın yeni bir yolunu sunuyor. Apple, tvOS 17’nin bu sonbaharda herkes için yayınlanacağını söylerken, Temmuz ayına kadar genel bir beta sürümünün yayınlanması bekleniyor. Güncelleme, Apple TV HD (4. nesil) ve Apple TV 4K (tüm modeller) ile uyumlu olacak.