Anasayfa Haber Toyota, 1000 Kilometre Menzilli Elektrikli Araçlar Üretmeyi Amaçlıyor

Toyota, 1000 Kilometre Menzilli Elektrikli Araçlar Üretmeyi Amaçlıyor

Toyota Gelecekteki EV'lerinin 965 KM'den Fazla Gidebileceğini İddia Ediyor
Toyota Elektirkli Araç

Elektrikli araçların tek bir şarjla gidebilecekleri mesafe yıllar içinde düzenli bir şekilde artıyor. Mercedes, BMW ve Tesla gibi üreticiler 500 ve üstü kilometlerde menzil sunuyor. Uzun süredir hibrit araçlar üreten Toyota, elektrikli araçlar için daha da uzun süreli şarjları zorlayan otomobil üreticileri arasında yer alıyor. Toyota’nın “otomobillerin geleceğini değiştireceğini” iddia ettiği yeni teknoloji duyurusunda, gelecekteki otomobillerin 1000 km menzile ulaşmasından bahsediliyor.

Toyota’ya göre şirket bu hedefe “yeni nesil bataryalar ve sonik teknolojinin entegrasyonu” ile ulaşacak. Ayrıca şirket 2026 yılında sadece elektrikli araç piyasaya sürmeyi planlıyor. Toyota’nın tek şarjla yaklaşık 434 km gidebilen ve 42.000 dolardan başlayan bZ4X SUV’ları zaten satışta. Ayrıca, lüks markası Lexus için de aynı zaman diliminde “yeni nesil” bir elektrikli araç çıkarmayı planlıyor.

Şirket ilk olarak 2016 yılında “geleceğe yönelik alanlara aktif olarak yatırım yapmaya” başladı ve Mart ayı itibariyle Ar-Ge personelinin ve harcamalarının yaklaşık yarısını İleri Geliştirme çalışmalarına kaydırdı. Mayıs ayında Toyota, özellikle elektrikli araç batarya teknolojisini yenilemek için tasarlanmış bir alan olan BEV Factory’yi açtı.

Şirketin gerçekte neler yapacağını ise zaman gösterecek.