Anasayfa Haber Artık Xbox One İçin Oyun Üretilmeyecek

Artık Xbox One İçin Oyun Üretilmeyecek

Eski Xbox One Konsolu İçin Artık Oyun Üretilmeyecek
Xbox Gamepad

Microsoft’un Xbox Series S ve Xbox Series X konsollarının Kasım 2020’de ilk kez satışa sunulmasının üzerinden yaklaşık iki buçuk yıl geçti. O zamandan beri Microsoft, bu konsollar için birinci parti oyunlar yapmak üzere ZeniMax Studios ve bir dizi oyun geliştirme stüdyosu satın aldı.

Xbox Game Studios çatısı altındaki ekiplerin sayısı şu anda 23’e ulaştı. Bunlardan bazılarının ne üzerinde çalıştığını birkaç gün önce Xbox Games Showcase etkinliğinde gördük. Ancak bunların hepsi Xbox Series S/X konsolları ve PC için yapılıyordu.

Xbox Game Studio başkanı Matt Booty, Axios ile yaptığı bir sohbette Microsoft’un birinci parti oyun ekiplerinin şirketin eski Xbox One konsolunda yerel olarak çalışacak herhangi bir oyun yapmadığını doğruladı. Booty, Microsoft’un piyasadaki mevcut oyun konsolları neslini tanımladığı “Gen 9’a geçtik” dedi.

Eğer bir Xbox One konsolunuz varsa, Xbox Game Pass Ultimate aboneliğiniz ile Microsoft’un gelecekteki tüm birincil parti Xbox Series S/X oyunlarını oynayabileceksiniz. Çünkü bu oyunların hepsi Xbox Cloud Streaming üzerinden oynanabilecek. Booty röportajda “Desteği bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.