Anasayfa Haber WhatsApp, Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma Özelliği Kazandı

WhatsApp, Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma Özelliği Kazandı

WhatsApp Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma

WhatsApp, kullanıcıların bilinmeyen kullanıcılardan gelen aramaları otomatik olarak sessize almasına olanak tanıyan yeni bir gizlilik özelliği duyurdu. Bu özellik, bilinmeyen kişilerden gelen dolandırıcılık veya istenmeyen mesaj olabilecek aramaların filtrelenmesine yardımcı olacak.

WhatsApp, otomatik olarak sessize alınan aramaların Aramalar sekmesinde ve bildirimlerinizde görüneceğini söylüyor. Bu şekilde, onları daha sonra gözden geçirebilir ve önemli biri olduğu ortaya çıkarsa diye geri dönebilirsiniz.

Yeni WhatsApp bilinmeyen arayanları sessize özelliğini kullanmak için Android veya iOS cihazınızda uygulamanın en son sürümünü çalıştırıyor olmanız gerekiyor. Bunun için Ayarlar > Gizlilik > bölümünde aşağı kaydırmanız ve Aramalar seçeneğine dokunmanız, bir sonraki ekranda, Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Al yazan geçiş düğmesini açmanız gerekiyor.

Bunun dışında WhatsApp, önemli gizlilik ayarlarında size yol gösterecek adım adım kullanıcı arayüzüne sahip yeni bir Gizlilik Kontrolü aracı da ekledi. Uygulamadaki Gizlilik sayfasındaki ‘Kontrolü Başlat’ seçeneğine dokunarak özelliği kullanabilirsiniz.

Anlık mesajlaşma uygulaması kısa bir süre önce, kullanıcıların gizli sohbetlerini güvenli bir klasörde gizlemelerine olanak tanıyan Sohbet Kilidi adlı bir gizlilik özelliği sundu.