Anasayfa Haber Vimeo, Yapay Zeka Destekli Video Düzenleme Aracını Tanıttı

Vimeo, Yapay Zeka Destekli Video Düzenleme Aracını Tanıttı

Vimeo’nun Yapay Zekası Video Düzenleyecek
Vimeo

Vimeo, kendi yapay zeka destekli araçlarını piyasaya süren şirketlerden biri ve sundukları yapay zeka destekli araç içerik üreticilerin videolarını düzenlemelerini kolaylaştırmaya yönelik. Video platformu, çoğu insanın “videoları etkili bir şekilde oluşturamadığı ve düzenleyemediğini” ve bu yapay zeka destekli araçla bu engelleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söylüyor.

Platformun sunduğu diğer üç yeni yapay zeka aracından belki de en kullanışlı olanı, uzun duraklamaları ve videonun “ee” gibi sözcükleri içeren kısımlarını tek bir tıklamayla silebilen metin tabanlı video düzenleyicisi. Kullanıcılar ayrıca, aracın oluşturduğu transkriptte belirli kelimeleri arayarak ve ardından sil seçeneğine tıklayarak videonun istedikleri bölümünü kolayca kaldırabilme imkanına sahip olacaklar. Sosyal medya için kısa klipler oluşturmak istiyorlarsa, transkriptte belirli bir kelimeyi arayabilir, kelimeyi, cümleyi veya paragrafı vurgulayıp sağ tıklayabilir ve ardından “sadece bunu sakla” seçeneğini belirleyebilirler.

Vimeo ayrıca, kullanıcı tarafından yazılan bir metin istemine, amaçlanan video uzunluğuna ve seçtikleri “tona” (kendinden emin, komik veya rahat gibi) dayalı olarak tam bir senaryo oluşturabilen bir senaryo oluşturucu başlattı. TechCrunch’a göre OpenAI’nin GPT teknolojisi tarafından desteklenen bu özellik, düzenleme paketinin bir parçası. Son olarak şirket, senaryoları kullanıcının belirlediği yazı tipi boyutu ve hızıyla görüntüleyebilen bir ekran üstü teleprompter tanıttı. Bu, içerik oluşturucuların kamerayla göz temasını sürdürürken senaryoya bağlı kalmalarına yardımcı olacak.

Her üç araç da Temmuz’da Vimeo’nun Standart ve Pro abonelik planlarının bir parçası olarak kullanıma hazır olacak. Kullanıcılar bu planların yedi günlük deneme süresinin bir parçası olarak test edebilirler ve nihayetinde bunları kullanmaya devam edebilmek için ayda en az 20 $ (yıllık olarak faturalandırıldığında) ödemeleri gerek.