Anasayfa Haber Masaüstüne Yeni Mimari Gelebilir: Intel, Meteor Lake-S Linux Kodları Üzerinde Çalışıyor

Masaüstüne Yeni Mimari Gelebilir: Intel, Meteor Lake-S Linux Kodları Üzerinde Çalışıyor

Intel 13. Nesil Raptor Lake

Linux yayını Phoronix, Meteor Lake-S sürücü kodlarının geliştirme aşamasında olduğunu ve Linux çekirdeğine entegre edildiğini bildirdi. 14. Nesil Raptor Lake “Refresh” serisinin yaklaştığını biliyoruz. Bu işlemciler mevcut Raptor Lake silikonuyla gelecek ve küçük iyileştirmeler alacak.

Öte taraftan Meteor Lake-S Linux mikro kodları, masaüstü için tasarlanmış Meteor Lake işlemcilerin olasılığını güçlendiriyor. Yani Intel, hem Raptor Lake Refresh hem de Meteor Lake masaüstü işlemcilerle karşımıza çıkabilir.

Bahsi geçen sürücü kodları özellikle Intel pin kontrol sürücüsünü (pinctrl) Meteor-Lake S desteği ile yükseltiyor. Değişiklikler kısa süre önce yapıldı ve hazır olduğunda Linux 6.5 ile birlikte gönderilecek. Phoronix’e göre bu yeni sürücü güncellemesi çekirdekte bulunan diğer Meteor Lake-S kodlarını tamamlıyor ve Intel geliştiricilerinin Meteor Lake S desteği üzerinde aktif olarak çalıştıklarını doğruluyor.

Raptor Lake Refresh resmen doğrulandı, ancak mavi takım “Meteor Lake-S” masaüstü platformu hakkında tek bir bilgi bile vermedi. Keşfedilen Linux güncellemelerine bakılırsa Meteor Lake planları ölmedi, devam ediyor.

Tüm bunların doğru olduğunu kabul edelim. Raptor Lake yenilemesi mevcut mimariyi kullanırken, Meteor Lake yeni çekirdekler, CPU tasarımı, yapay zeka birimleri ve farklı yeniliklerle gelecek.