Anasayfa Haber Microsoft Bu Hafta Windows 11 Insider Güncellemesi Yayınlamayacak

Microsoft Bu Hafta Windows 11 Insider Güncellemesi Yayınlamayacak

Microsoft Bu Hafta Windows 11 Insider Yapısı Yayınlamayacak
Windows 11 Insider Preview

Bu hafta Amerika Birleşik Devletleri Bağımsızlık Günü kutlanıyor ve bu sebeple Microsoft Windows Insider Program ekibi de bu hafta tatil yapacak. Windows Insider Program Twitter sayfası, yeni bir gönderi ile bu hafta Dev, Beta ve Canary kanalları için Insider sürümlerinin yayınlanmayacağı açıkladı.

Gönderide Sürüm Önizleme kanalından bahsedilmiyor, ancak Haziran ayı sonlarında piyasaya sürülen Windows 11 ve Windows 10 yeni sürümleri yayınlandığı için bu hafta bu sürüm için de yeni bir derleme görmeyi beklemiyoruz. Genellikle Sürüm Önizleme sürümleri ayda yalnızca bir kez yayınlanır.

Bu hafta yeni sürümlerin yayınlanmamasının muhtemelen birkaç nedeni var. Bunlardan biri elbette Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Bağımsızlık Günü haftası, zira pek çok çalışan tatile çıkmak izinli oluyor.

Bu hafta yeni derleme yayınlanmamasının diğer büyük nedeni ise Microsoft’un geçen hafta 29 Haziran’da Dev Channel’da büyük bir güncelleme yayınlamış olması. 23493 derleme sürümü, Windows Copilot jeneratif yapay zeka asistanı, yeni bir ayarlar sayfası, yeni bir ses mikseri ve daha fazlası dahil olmak üzere merakla beklenen bir ton yeni özellik ekledi. Aynı gün bu kanaldaki Windows Insider üyeleri için WinUI 3’ü getiren yeni bir Beta Windows 11 derlemesi yayınladı.

Canary kanalındaki gelen güncellemeler Windows Insider üyeleri tarafından pek fazla sevilmedi. Microsoft bu kanal için birkaç küçük güncelleme yayınladı, ancak hiçbiri yeni özellik veya iyileştirme içermiyordu. Son Canary derlemesi 14 Haziran’da 25393 derleme numarasıyla yayınlanmıştı. Biraz tatil yapmak onların da hakkı değil mi?