Anasayfa Haber Mastercard, Dolandırıcılığı Önlemek İçin Yeni Bir Yapay Zeka Aracı Geliştirdi

Mastercard, Dolandırıcılığı Önlemek İçin Yeni Bir Yapay Zeka Aracı Geliştirdi

Mastercard Dolandırıcılığı Önlemek İçin Yeni Bir Yapay Zeka Aracı Geliştirdi
Mastercard

Mastercard, Birleşik Krallık’ta Tüketici Dolandırıcılık Riski (CFR) adlı yeni bir yapay zeka çözümü geliştirdi. Şirket, yazılımın her türlü dolandırıcılığa yönelik ödemeleri tahmin etmek ve önlemek için gerçek zamanlı olarak çalıştığını söyledi.

CFR şu anda Lloyds Bank, Halifax, Bank of Scotland, NatWest, Monzo ve TSB dahil olmak üzere dokuz bankanın müşterileri tarafından kullanılabiliyor. Duyuruda dahil olan diğer bankalar ya da diğer ülkeler belirtilmedi ancak bunların da yakın zamanda duyurulacağını düşünüyoruz.

Bu girişimde Mastercard ile ortaklık kuran bankalardan biri olan TSB, Tüketici Dolandırıcılık Riski aracını kullanıyor ve son dört ay içinde dolandırıcılık tespitini büyük ölçüde arttırdığını belirtti. TSB, elde ettiği sonuçlara dayanarak, tüm bankaların kendi performansını yansıtması halinde Birleşik Krallık’ta en azından 100 milyon sterlin tasarruf edilebileceğine inanıyor.

Mastercard, Tüketici Dolandırıcılık Riski aracının 2023 yılında diğer bankalar hatta ülkeler tarafından da benimseneceğini söyledi. Mastercard, çözümü ölçeklendirmek ve daha da etkili hâle getirmek için teknolojiyi uluslararası pazarlara da getirmek istediğini söyledi.